Spritny skybruds-advarsel: Sådan rammer regnen

Seneste vejrmelding viser, at der er størst risiko for skybrud i Sønderjylland

Så heftigt så det ud, da skybruddet i juni ramte Frederiksberg ved Lindevang Metro-station på Frederiksberg. Privatvideo
Følg Samfund

Har du billeder af mennesker i regnvejret? Så send dem på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Der kommer mellem 30 og 50 millimeter regn, og der er også risiko for skybrud.

Sådan lyder den seneste vejrmelding fra DMI. En melding, der er sendt ud klokken 6.29 søndag morgen, og som fortæller om risiko for voldsomt vejr i det meste af landet med undtagelse af Nordjylland og Nordsjælland, som lader til at slippe mere nådigt.

Det regner allerede klokken 7 søndag morgen i det meste af landet, oplyser DMI. Men kun jævnt. Og ikke særligt voldsomt.

Morgenens regnvejr er intet at regne imod det, der venter senere på dagen, fortæller vagthavende meteorolog Henning Gisselø til Ekstra Bladet.

- Det, vi holder øje med nu, er, at det ser ud til at blive intensiveret væsentligt i eftermiddags- og aftentimerne, siger Henning Gisselø.

Op til 50 millimeter
Det meste af landet får ifølge DMI en ordentlig omgang. Men værst ser det ud til at blive i det sønderjyske. Men der er også risiko for, at det bliver voldsomt i det midtjyske, på Fyn, i Region Sjælland og på Bornholm. Både Nordjylland og Nordsjælland ser ud til at undgå egentligt skybrud.

- Men det er ikke sådan, så det ikke vil regne de steder. Der vil også komme vand, siger Henning Gisselø og fortæller, at det nok ikke vil ske i samme tempo jo længere mod nord, man kommer.

Det er et lavtryk i Nordsøen, som skaber risiko for skybrud senere på dagen. Det forventes, at der samlet vil falde mellem 30 og 50 millimeter regn. Og der kan også falde mere end 15 millimeter på 30 minutter, som er grænsen for, hvornår regnvejret kan betegnes som skybrud.

DMI melder også om risiko for torden i løbet af dagen.

- I formiddag har lavtrykket i Nordsøen sendt en fredelig frontzone op over landet, men lavtrykket trækker ind over den sydlige del af landet. Og her kommer der meget vand med, forklarer Henning Gisselø.

Hvis du har billeder af, hvordan det kraftige regnvejr rammer dig og din familie, så send det endelig til redaktionen på 1224@eb.dk eller på sms/mms på 1224 (alm. takst).

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.