SSI afviser forudsigelser om vaccineplan

Statens Serum Institut mener ikke, at den voksne del af befolkningen først vil være færdigvaccineret sidst i november

Så langt er Danmark nået med covid-19-vaccinationerne.

Tirsdag kom det frem, at det britiske analyseselskab Airfinity vurderer, at den voksne del af befolkningen først i slutningen af november vil være færdigvaccineret.

Men den påstand afviser Statens Serum Institut (SSI) over for Jyllands-Posten

Statens Serum Institut mener, at der med de lovede leverancer vil være vacciner nok til, at danskerne kan være vaccineret i september:

'Alene med de lovede leverancer fra Pfizer, der i øjeblikket leverer stabilt som lovet, vil der være vacciner nok til, at danskerne kan være vaccineret i september. Dertil kommer de vacciner, der leveres af Moderna og forventeligt sidst i 2. kvartal også Curevac', oplyser Institutet til Jyllands-Posten.

De anerkender samtidig, at myndighedernes prognoser for, hvornår befolkningen vil være færdigvaccineret, er forbundet med 'betydelig usikkerhed'. 

Undervurderer effekten af droppede vacciner
Det britiske analyseselskab mener, at de danske myndigheder er for optimistiske i deres vaccineplan. 

- De danske myndigheder undervurderer effekten af at droppe Johnson & Johnson-vaccinen og overestimerer, hvor meget andre producenter kan levere i de kommende måneder, fortæller Rasmus Bech Hansen, der er administrerende direktør hos Airfinity, til Politiken.

Ifølge den nuværende vaccineplan vil alle voksne danskere, der ønsker det, være vaccinerede i den uge, der slutter 22. august.