Står til stor donation for at stoppe terrorist: Nu har politiet sigtet ham

En hjemløs mand, der brugte sin indkøbsvogn til at stoppe en overfaldmand, er blevet sigtet af politiet

Så dramatisk gik det for sig 9. november i Melbourne. ADVARSEL: Stærke billeder.
Følg Samfund

Michael Rodgers, også kaldet 'trolleyman' ('Indkøbsvognmanden', red.), hjalp fredag 9. november politiet med at stoppe en mand, der var gået amok med en kniv i den australske millionby Melbourne.

Siden er han blevet hyldet for sin heltegerning i, hvad myndighederne og Australiens Premiere Minister, Scott Morrison, har betegnet som et terrorangreb. Men nu er der kommet andre boller på suppen.

Fredag blev Michael Rodgers nemlig blevet efterlyst af australsk politi. Det skriver flere britiske og australske medier, heriblandt BBC og news.com.au.

Her ses Michael Rodgers skubbe sin indkøbsvogn ind i gerningsmanden. Foto: Ritzau Scanpix
Her ses Michael Rodgers skubbe sin indkøbsvogn ind i gerningsmanden. Foto: Ritzau Scanpix
 

Efterlyst for indbrud og tyveri
- Politiet søger oplysninger om, hvor den 46-årige mand befinder sig i forbindelse med en række indbrud(...), fortæller en talsmand for politiet til news.com.au.

Foruden at begå en række indbrud og tyverier skal Michale Rodgers også have ovetrådt reglerne for sin prøveløsladelse. Alle forseelser skulle være foregået, før han blev verdenskendt som manden, der stoppede den formodede terrorist Hassan Khalif Shire Ali.

Eftersøgning kommer få dage efter, at australierne har doneret over en halv million til ham for hans heltemod. En handling som han selv forklarede således:

'Jeg skubbede vognen lige mod ham, og jeg ramte ham. Jeg fik ham dog ikke helt ned. Jeg ville bare hjælpe og gøre noget godt for første gang i mit liv', fortalte han efter episoden til 7 News ifølge BBC.

Australsk politi skød og dræbte 'knivmanden', efter han selv dræbte en person og sårede en anden 9. november 2018. Foto: AP
Australsk politi skød og dræbte 'knivmanden', efter han selv dræbte en person og sårede en anden 9. november 2018. Foto: AP
 

Kriminel fortid
Ifølge Michael Rodgers selv har han tidligere tilbragt flere år bag tremmer for indbrud, ligesom han har en lang historie med stofmisbrug.

Rodgers mødte selv op på politistationen, og lørdag formiddag lokal tid blev han stillet for en dommer.

Ifølge hans advokat skal det vurderes, om Michael Rodgers er egnet til et støtteprogram, som giver ham mulighed for at blive løsladt ved kaution, mod at han modtager behandling og støtte.

Ifølge news.com.au forventes det, at politiet vil modsætte sig anmodningen.

Efterforsker terror i Melbourne: Mand amok foran storcenter i myldretiden

Australiere forærer en halv million til hjemløs fra knivangreb

Grusomme billeder: Tre år efter de forfærdelige angreb

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind