Stadig forsinkelser på intercitytog

Akut skinnearbejde tirsdag morgen gjorde, at DSB en overgang måtte indsætte togbusser

Togpassagerer, som skal med DSBs intercitytog over Fyn tidligt tirsdag eftermiddag, skal stadig forvente forsinkelser på omkring en halv time i hvert fald indtil kl. 14.30.

Passagerer, der skal med lyntog, skulle til gengæld være tæt på tog til tiden.

Alt akut sporarbejde skulle dog gerne være overstået inden myldretiden, siger DSBs informationchef, Tony Bispeskov, til Ekstra Bladet.

- Hvis den prognose her holder, så kan de altså godt komme hjem fra arbejde eller hjem og hente deres børn til den tid, som de havde planlagt, siger han.

Beskadiget skinne førte til forsinkelser
DSB måtte tirsdag morgen aflyse togtrafikken på det vestlige Fyn mellem Odense og Fredericia på grund af, at BaneDanmark havde fundet en beskadiget skinne.

- Vi har en fejl på en skinne i det eneste farbare spor på et sted, hvor vi i forvejen er i gang med noget sporarbejde, oplyste Vibeke Kaastrup, pressemedarbejder ved Banedanmark, til Ekstra Bladet tirsdag morgen.

Togtrafikken på det vestlige Fyn er lammet på grund af en beskadiget skinne. (Foto: Finn Frandsen) Nyheder Togkaos på Fyn: Passagerer skal forvente store forsinkelser

DSB havde regnet med at køre normalt fra middag. Men BaneDanmark blev forsinket med det akutte sporarbejde, så det er kun lyntogene, der får lov at køre igennem. Det kommer til at tage til omkring kl. 14.30, før intercitytogene kører normalt igen.

Indtil da skal passagerer over Fyn med intercitytog fortsat skifte til togbusser. Passagerer fra Jylland skal skifte i Fredericia. Passagerer fra Sjælland skal skifte i Odense.

DSB indsatte fra kl. 6.30 togbusser mellem Odense og Fredericia.

Få penge tilbage eller en ny rejse
Tony Bispeskov gør opmærksom på, at DSB har rejsetidsgaranti. Det betyder, at hvis man bliver forsinket mere end 30 minutter på et DSB fjern- eller regionaltog, så kan man få kompensation. Det gælder rejsende på billet, klippekort eller årskort.

Man kan enten få en del af billetten refunderet, eller få en helt ny rejse. Man kan læse mere på DSBs hjemmeside.

0 kommentarer
Vis kommentarer