Stadig ingen aftale mellem Grækenland og kreditorerne

Den østrigske finansminister siger, 'vi må begynde at tænke på alternativer' til en aftale med Grækenland

Der er stadig ingen aftale mellem Grækenland og de internationale kreditorer kort før starten på endnu et møde mellem eurolandenes finansministre torsdag eftermiddag i Bruxelles.

Kreditorerne har givet Grækenland et ultimatum for at få en troværdig græsk reformplan på bordet torsdag, skriver flere internationale medier.

Ellers vil kreditorerne sende deres egen plan til godkendelse hos eurolandenes finansministre, der torsdag eftermiddag skulle starte deres fjerde møde om Grækenland på blot en uge.

På eurogruppens møde ligger der nu to dokumenter: Ét fra Grækenland og ét fra de tre institutioner - EU-Kommissionen, Den Europæiske Centralbank og Den Internationale Valutafond - der forhandler på vegne af de internationale kreditorer.

Tysklands finansminister, Wolfgang Schäuble, siger, at der ikke er gjort fremskridt, men at forhandlingerne har 'bevæget sig baglæns'.

- Der er overhovedet ikke noget nyt på bordet, siger Schäuble ved ankomsten til mødet.

Formanden for eurogruppen, den hollandske finansminister Jeroen Dijsselbloem, siger, at han forventer 'hårdt arbejde' på eurogruppens nye møde.

- Det eneste, vi har med til eurogruppen er det, institutionerne har skrevet sammen. Grækerne har ikke tilsluttet sig det, så nu må vi høre fra grækerne, hvilke idéer de har. Hvad de kan gå med til og hvad de ikke kan gå med til. Og så må vi tage det derfra, siger Dijsselbloem.

Den østrigske finansminister, Hans Jörg Schelling, siger, at Grækenland har afvist ethvert kompromis og hele tiden er kommet med nye ønsker.

- Jeg synes, det er helt utroligt, så skødesløst den græske regering behandler sine sager, siger Schelling, der mener, at tiden er ved at være inde til at "tænke på alternativer" til et kompromis med Grækenland.

Maltas finansminister, Edward Scicluna, siger på vej ind til mødet, at 'vi er løbet tør for kommentarer, også for tålmodighed'.

6 kommentarer
Vis kommentarer