Stærkt iPhone-salg booster Apple

Mens teknologigiganten Apple bare vokser og vokser, har Twitter fortsat problemer med at tjene penge.

48 millioner. Så mange iPhones solgte den amerikanske teknologigigant Apple i årets tredje kvartal, og det er medvirkende til, at overskuddet steg med 31 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Kvartalsregnskabet, som Apple har fremlagt tirsdag aften, viser et overskud på 11,1 milliarder dollar. Det svarer til næsten 75 milliarder kroner og er cirka 17 milliarder kroner mere end sidste år.

Apple lancerede i september den seneste udgave af sin populære iPhone 6, og salget af den var med til at øge antallet af solgte iPhones med 22 procent.

Regnskabet fra verdens største selskab målt på markedsværdi fik umiddelbart Apple-aktien til at stige med knap tre procent i den såkaldte efterhandel på Wall Street, men den faldt senere tilbage til udgangspunktet.

Regnskabet kom, efter at Nasdaq-børsen var lukket, men efterhandlen er en god strømpil for, hvordan markedet vil reagere, når børsen åbner onsdag.

- Vi kan nu gå på forlænget weekend med vores stærkeste produktserie nogensinde - inklusive iPhone 6s, iPhone 6s Plus og Apple Watch i forskellige versioner, siger topchef Tim Cook i en pressemeddelelse.

Han kalder de seneste 12 måneder for det bedste finansielle år nogensinde for Apple.

Mens overskuddet bare vokser og vokser hos Apple, har selskabet bag det sociale medie Twitter fortsat svært ved at tjene penge.

I tredje kvartal fik Twitter et underskud på 132 millioner dollar. Det fik aktierne til at falde med over ti procent i efterhandlen til 27,53 dollar.

Det er ifølge nyhedsbureauet AFP tæt på den pris, som selskabets aktie kostede, da Twitter gik på børsen i 2013.

1 kommentar
Vis kommentarer