Starter maj’et godt: Så varm bliver weekenden

Med temperaturer op til 23 grader, bliver weekendvejret så godt, at du ligefrem kan få en forårsdukkert i havet

Det dejlige forårsvejr fortsætter ind i næste uge, lyder det fra DMI (Foto: Rasmus Flindt Pedersen).
Det dejlige forårsvejr fortsætter ind i næste uge, lyder det fra DMI (Foto: Rasmus Flindt Pedersen).

Tag solbriller på, hop i badetøjet og tænd grillen.

Nu begynder sommeren.

Weekendvejret bliver nemlig så godt, at de friske typer kan få en dukkert i havet.

– Det bliver rigtig dejligt vejr i weekenden. Vi regner med en temperatur på mellem 18 til 23 grader, så det bliver nærmest vejr til shorts og is. De modige kan også komme ud og bade, men havtemperaturen er dog lidt lav, så det bliver nok nærmere til et koldt gys, fortæller Steen Rasmussen, vagthavende vejrmeteorolog ved DMI, til Ekstra Bladet.

Havtemperaturen er lige nu på otte grader, så det varer stadig lidt, før de ægte vandhunde kan få sig en ordentlig svømmetur. Ifølge DMI går badesæsonen først rigtigt i gang i juni, hvor man forventer, at havtemperaturen når helt op på 20 grader.

Varme vestkyster

Men weekendens høje temperaturer afhænger dog af, hvor du befinder dig i landet.

– Vi får lidt østenvind, så de østvendte kyster får noget lavere temperaturer. Det bliver knap så varmt, så her får vi nok kun temperaturer på 10-15 grader, men solrigt bliver det, siger Steen Rasmussen og fortsætter:

– Er man tværtimod ved vestkysten eller på Vestsjælland, bliver det jo nærmest sommer. Vi når ikke op på en sommerdag med 25 grader, men det vil føles dejlig varmt. 

Ugen byder på sol

Det varme majvejr kommer efter en noget våd april, som bød på en del regn. Og det dejlige vejr stopper heldigvis ikke endnu.

– Vi har et højtryk, der ligger stille syd for Finland, så mandag får vi endnu en dag med op til 20-23 grader. Tirsdag og onsdag vil der dog være mulighed for små byger, men der er tale om meget få og lokale byger. Alt i alt vil ugen fortsætte i stilen med flot forårsvejr, og de fleste vil få nogle solrige dage, lyder fra Steen Rasmussen.

Indtil videre er der kun faldet tre millimeter nedbør i maj, mens normalen for maj måned ligger på 48 millimeter. 

– Der er næsten ikke faldet noget regn i maj, og i den kommende uge vil der heller ikke falde særlig meget, afslutter Steen Rasmussen.

Normaltemperaturen for maj ligger på 10,5 grader, og fortsætter det gode vejr, forventer DMI, at vi vil gå en eller to grader over normalen. 

6 kommentarer
Vis kommentarer