Starter priskrig mod Uber: Dette taxaselskab sænker priserne

Taxa firmaet 4x27 er nu så presset af Uber i Storkøbenhavn, at de sænker prisen på taxameteret

Tidligere på måneden testede Ekstra Bladet Uber og taxaselskabet 4 x 35. Der blev sammenlignet ventetid, længde på rute og selvfølgelig, prisforskel. Se, hvad vi kom frem til, i indslaget her

Med over 1000 biler kørende rundt i Storkøbenhavn er Uber blevet en alvorlig konkurrent for taxiselskaberne.

Så alvorlig at Taxi 4x27 nu prøver at gå i priskrig med Uber. Det skriver Avisen.dk.

Skærer 25 procent
Selskabet skærer fra 1. maj en fjerdedel af prisen i bestemte takstperioder.

Det oplyser direktør Thomas R.B. Petersen til Avisen.dk. Han er leder af bestillingskontoret, hvis fulde navn er Taxi 4x27 Amager-Øbro.

- Fra 1. maj går vi i priskrig med Uber. Vi sætter taksterne ned med 25 procent på bestilte taxier på den såkaldte kilometertakst 1, oplyser Thomas R.B. Petersen, og fortsætter:

- Det vil sige, at prisen på en kilometers kørsel falder fra 15,25 kroner til 11,44 kroner. Dog med undtagelse af myldretiden fra klokken 7.00 til 9.00 og 15.00 til 17.00.

Han vil ikke sidde med hænderne i skødet og se på, at Uber stille og roligt tager kunder fra Taxi 4x27, der i dag har 250 hyrevogne tilknyttet.

Uber: Vi tager ikke deres kunder
Hos Uber undskylder man ikke for konkurrencen, for her mener man slet ikke, at man er i konkurrence.

- Vores primære konkurrent er vores egne kunder. Vi vil gerne skabe lige muligheder for andre, der ikke har egen bil og som ikke har råd til at køre almindelig taxa, siger direktøren for Uber i Danmark, Mathias Thomsen.

- Sammen med taxa og andre udbydere, vil vi gerne erstatte behovet for at have egen bil. Derfor arbejder vi på at have så lave priser som muligt, og hvis andre også gør det, så tror jeg, det er med til at øge hele markedet. Vores oplevelse er, at antallet af kunder vokser, når vi kommer til.

- Taxa-selskaberne mener ikke, I skaber nye kunder, men at I ulovligt udkonkurrerer dem og tager deres kunder.

- Vi tror fuldt ud på, at taxa og Uber sagtens kan sameksistere. Vi ser en reel vækst og ikke en konkurrence om det eksisterede marked. Det er til gavn for alle, siger Mathias Thomsen, der ikke er meget for at kommentere Ubers legitimitet.

- Jeg læner mig op af, at der er en masse god dialog i det politiske system i forhold til at modernisere lovgivningen.

Så hårdt rammer Uber
De almindelige taxaselskaber bliver dog særlig ramt af Ubers indtræden, når natten falder på, og weekendfolket skal fragtes rundt.

Det viser salgstal fra Taxinord, der kører med 600 vogne i Region Hovedstaden, og som har sammenlignet omsætningen i år og sidste år for 20 weekendnætter i januar, februar og marts for at se effekten af Uber.

Omsætningen er faldet med 14 procent, hvilket svarer til knap 14.000 ture mindre i tidsrummet fra midnat til klokken fem om morgenen.

Forventer øget konkurrence
Prissænkningen  hos skyldes dog også, at selskabet venter øget konkurrence i fremtiden.

I Folketinget er man blandt andet på grund af Ubers indtog ved at varme op til en revision af taxilovgivningen. Politikerne afventer dog i første omgang en række retssager mod Uber-chauffører.

Tirsdag er der retssager mod seks Uber-chauffører i Københavns Byret. Her håber Thomas R.B. Petersen, at chaufførerne bliver dømt.

Dansk Taxi Råd så gerne mere konkurrence på taximarkedet - men konkurrencen bør være på fair og lige vilkår, siger direktør Trine Wollenberg.

I dag er der fastlagt maksimale priser for taxiture i Danmark. Imens kan Uber helt selv fastlægge deres priser efter udbud og efterspørgsel. Blandt andet kan Uber hæve priserne drastisk, når efterspørgslen er stor, for derved at tiltrække flere chauffører til et område.

Hvis selskaberne selv kan bestemme priserne, kan der komme flere taxiprodukter på hylderne, forudser Trine Wollenberg.

Se også: Uber klar med støtte til tiltalte chauffører

Ubers chauffører bør ikke frygte en pludselig kontrol fra Skat (Foto: Mogens Flindt) Dansk politik Skat giver Uber-chauffører arbejdsro

Søren Pind var i krydsild om Uber her til formiddag (Foto: POLFOTO) Dansk politik Søren Pind erkender: Uber-sag er trukket ud

188 kommentarer
Vis kommentarer