Statsministeren hvæser af Joachim B.: - Vi har forstået spørgsmålet

Mette Frederiksen havde fået nok af at blive afbrudt af Ekstra Bladets politiske kommentator Joachim B. Olsen

Følg Samfund

Forundringen var stor i Spejlsalen i Statsministeriet, da Mette Frederiksen (S) og repræsentanter fra myndighederne kunne fortælle, at Danmark egentlig var 'godt forberedt' på den stigende smitte blandt den danske befolkning.

Den var særligt stor hos Ekstra Bladets politiske kommentator Joachim B. Olsen, der mindede statsministeren og Søren Brostrøm om, at sundhedsvæsnet i denne periode har nedsat kapaciteten på alle deres risikovurderinger i forhold til den tilsvarende situation sidste år.

Det vil sige, at der i år skal langt færre corona-indlæggelser til, før operationer for kræftpatienter og hjertepatienter vil blive udsat.

- Du siger, I var forberedte, men det tyder da på, at I har været enormt uforberedte på noget, som vel var ret sandsynligt ville ske, spørger Joachim B. Olsen, der var Ekstra Bladets udsendte ved onsdagens pressemøde.

- Mit indtryk er, at myndighederne var godt forberedte, svarer Mette Frederiksen, inden hun gør klar til at sende henvendelsen videre til Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm.

Statsministerens gentagelse af den gode forberedelse ville Joachim B. Olsen ikke høre på, og han gentog derfor sit spørgsmål.

Foto: Henning Hjorth
Foto: Henning Hjorth

- Jeg har bare svært ved at forstå, hvordan man kan sige, at man er forberedt på noget, når man samtidigt nedjusterer de tal for, hvor mange man kan have indlagt, før man må udsætte andre operationer?

Den store ivrighed fra spørgeren faldt ikke i Statsministerens smag.

- Jeg tror, vi har forstået spørgsmålet, hvæsede hun tilbage til sin tidligere kollega i Folketinget.

Det lod dog ikke til at være gået hundrede procent igennem hos Brostrøm.

- Jeg er ikke helt sikker på, at jeg forstår dit spørgsmål.

17.210 ledige job: Ingen blev besat

Det holdt ham dog ikke fra at give det et forsøg alligevel.

- Det danske sygehusvæsen har desværre en anden og mindre robusthed, end vi havde sidste vinter af mange forskellige grunde, det er det, vi justerer ind efter.

- Jeg har bare svært ved at forstå, hvordan man kan sige, at man er forberedt på noget, når man samtidigt nedjusterer de tal for, hvor mange man kan have indlagt, før man må man udsætte andre operationer.

- Jeg køber ikke præmissen for dit spørgsmål. For vi har netop været forberedte. Det har vi været helt fra sommerferien og også før det. Hvor vi løbende har haft og justeret vores planer for sygehuskapaciteten. I afventning af, at der kunne komme øget smitte til vinter, svarer Søren Borstrøm.

Udvekslingen mellem de tre kan ses øverst i videoefeltet.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.