Statsrevisorer kritiserer usammenhængende billetpriser

Det er ikke muligt at harmonisere priserne i den kollektive trafik i det nuværende system, vurderes det.

Blandt andet Rejsekortet kommer under beskydning fra statsrevisorerne i kritik af usammenhængende billetpriser. (Arkivfoto: Henning Hjorth)
Blandt andet Rejsekortet kommer under beskydning fra statsrevisorerne i kritik af usammenhængende billetpriser. (Arkivfoto: Henning Hjorth)

Målsætningen om et bedre samspil mellem billetpriserne for tog og busser på tværs af landet kan ikke opnås inden for det nuværende system.

Sådan konstaterer Statsrevisorerne i et udkast til et beretning om takstharmonisering, som Ingeniøren har offentliggjort på sin hjemmeside.

- Statsrevisorerne konstaterer, at en landsdækkende harmonisering af taksterne i den kollektive trafik reelt ikke er mulig - med mindre takstkompetencen ændres, så kommuner, regioner og togoperatører fratages det endelige ansvar for at fastsætte takster - eller at trafikselskaberne seriøst bestræber sig på at blive enige, lyder det i udkastet.

I beretningen bliver det blandt andet også beskrevet, at det udskældte Rejsekortet skulle have været med til at skabe mere sammenhængende priser, men det er ikke lykkedes.

Ifølge Ingeniøren står der blandt andet også i beretningen, at trafikselskaberne ikke har incitament til at harmonisere taksterne, og at transportministeren ikke har de rette kompetencer til at gribe ind, når trafikselskaberne er uenige om en pris.

I statsrevisorernes dokument bemærker de, at det er hensigten i lovgivningen, at det skal kunne lade sig gøre at rejse med kollektiv trafik på én billet, uanset om det foregår med bus, tog eller metro. Samtidig skal taksterne være ensartede og overskuelige for passagererne - noget som Rejsekortet blandt andet også har fået kritik for ikke at være tilfældet.

Den endelige beretning offentliggøres senere på onsdagen.

35 kommentarer
Vis kommentarer