Statue med gigant erigeret penis har skabt stor opstandelse

Mange lokale borgere fik kaffen galt i halsen, da de så det lokale museums nye provokerende statue - se statuen her

Her ses den næsten fire meter høje statue. Du kan se hele statuen med den provokerende detalje nede i artiklen. (Foto: All Over Press)
Her ses den næsten fire meter høje statue. Du kan se hele statuen med den provokerende detalje nede i artiklen. (Foto: All Over Press)

Det er ikke alle i Belgiens anden største by Antwerpen, der er begejstrede for det lokale museum Middelheim Museums nye statue. Den ca, fire meter høje statue, der endnu ikke er gjort færdig, portrætterer nemlig en mand, der er 'gået i bro' og præsenterer en gigantisk erigeret penis, der peger direkte op mod himlen. Statuen har fået navnet 'Arc de Triomphe'.

Det skriver flere medier heriblandt Metro.

Nu skal der stilles advarselsskilte op i Middelheims Museums Park, så folk kan undgå at få for højt blodtryk. (Foto: All Over Press)
Nu skal der stilles advarselsskilte op i Middelheims Museums Park, så folk kan undgå at få for højt blodtryk. (Foto: All Over Press)
 

Myndighederne i Antwerpen har allerede fået masser af klager over statuen, der skal være en del af udstillingen '‘Antwerp Baroque 2018: Rubens Inspires’, der åbner i starten af juni måned. Ifølge planerne skal der også laves en slags springvand i statuen, hvor vandet sprøjtes ud af tippen af penis og ned i statuens mund.

Her kan på en video se statuen fra flere vinkler

Museumsdirektøren Sara Weyns har til de belgiske medier sagt følgende:

- Jeg kan konstatere, at nøgne kroppe i den grad påvirker vores besøgende. Vi har en del nøgne kroppe i vores udstilling. Men her er de fleste kvinder. Tilsyneladende vækker kvindernes kroppe ikke nogen forargelse, siger Sara Weyens og tilføjer:

- Selvfølgelig er det her kunstværk skabt af modellervoks og ikke af bronze. Og det betyder, at statuen kommer til at se endnu mere virkelighedstro ud. Jeg går ud fra, at det er derfor, at reaktionerne på statuen er så kraftige.

Populært udflugtsmål
Middelheim Museum vil nu sætte advarselsskilte op i museets park, hvor statuen står. Der er fri adgang til museet, og parken er et populært udflugtsmål i Antwerpen, når folk skal ud og gå en tur. 

Den meget omtalte statue er lavet af det østrigske kunstnerkollektiv Getlitin. Udstillingen '‘Antwerp Baroque 2018: Rubens Inspires’, refererer i øvrigt til Antwerpens mest berømte kunstmaler fra barok-tiden Peter Paul Rubens, der er kendt for blandt andet at lave store nøgne kvinder på sine malerier. Museet har inviteret 16 kunstnere, der skal levere kunst, som er inspireret af barokkens landskaber.

Kys & kærlighed Han har verdens længste penis - tæt på en halv meter

1 af 2 Nu skal der stilles advarselsskilte op i Middelheims Museums Park, så folk kan undgå at få for højt blodtryk. (Foto: All Over Press)
2 af 2 Her ses den næsten fire meter høje statue. Du kan se hele statuen med den provokerende detalje nede i artiklen. (Foto: All Over Press)
152 kommentarer
Vis kommentarer