Stein Bagger-sag: Her kan de 200 millioner kroner ligge skjult

Kurator for konkursboet IT-factory kan ikke forstå, at Stein Baggers tidligere partner holder liv i selskab på Seychellerne

En kurator sætter lid til, at lækkede Panama-dokumenter kan vise, hvor 200 millioner kroner fra konkursboet IT-factory er skjult. (Foto: Mogens Flindt)
En kurator sætter lid til, at lækkede Panama-dokumenter kan vise, hvor 200 millioner kroner fra konkursboet IT-factory er skjult. (Foto: Mogens Flindt)

Lækkede Panama-dokumenter har givet kurator for konkursboet IT-factory, Boris Frederiksen, nyt håb om at finde de 200 millioner kroner, som på mystisk vis er forsvundet i sagen om selskabets storsvindlende og bedrageridømte direktør Stein Bagger.

Det fortæller han til Børsen.

I årevis har han forgæves ledt efter pengene, som forsvandt, inden IT-factory gik konkurs. Men ifølge Børsen er der dukket nye, interessante oplysninger op i Panama-dokumenterne. Det er særligt et spor, som vedrører selskabet Agios United, der er interessant.

Agios United blev stiftet af Stein Baggers daværende partner Allan Vestergaard. Og selskabet blev stiftet på Seychellerne i 2001, skriver Børsen.

Ifølge Børsen er selskabet stadig aktivt. Også selv om det ifølge Boris Frederiksen ikke giver så meget mening.

- Det er svært at forstå, at Agios United holdes i live, hvis der reelt ikke er værdier i firmaet, siger Boris Frederiksen til Børsen.

Stein Bagger havde enorm succes i løbet af nullerne som direktør for IT-factory. Men det viste sig, at succesen skyldte oprettelsen af en række fup-selskaber, som holdt gang i forretningen. (Foto: Mogens Flindt)
Stein Bagger havde enorm succes i løbet af nullerne som direktør for IT-factory. Men det viste sig, at succesen skyldte oprettelsen af en række fup-selskaber, som holdt gang i forretningen. (Foto: Mogens Flindt)

Penge kan være der endnu
Ifølge Boris Frederiksen er det muligt, at der er en konto med aktiver på Seychellerne, i Tyskland eller i eksempelvis Hong Kong, som ikke kan spores i de dokumenter, som han selv har haft adgang til i sagen om IT-factorys konkurs. Og der kan ifølge kuratoren sagtens være sat både to- og trecifrede millionbeløb ind, uden at han har kunnet se det.

- Og de kan principielt være der endnu, siger Boris Frederiksen.

Lederen Danmarkshistoriens største tyveri

Børsen har også talt med Allan Vestergaard, som afviser, at Stein Bagger skulle holde penge skjult i Agios United. Allan Vestergaard fortæller til Børsen, at han alene holder liv i selskabet, fordi han vil holde en dør åben for, at selskabet på et tidspunkt kan føre en erstatningssag rettet mod Stein Baggers konkursbo.

Det er imidlertid ifølge Boris Frederiksen en tvivlsom forklaring, fordi forældelsesfristen for at føre en erstatningssag ifølge Frederiksen forlængst er overskredet.

Forsvandt til USA
Sagen om konkursen hos IT-factory var i det hele taget speciel. I marts 2009 forsvandt Stein Bagger pludselig under en rejse til Dubai. Det skete på et tidspunkt, hvor det var offentligt kendt, at jorden brændte under Bagger. Hele Danmark fulgte derfor med i jagten på manden, som inden da var kendt som en af de mest succesfulde danske iværksættere i løbet af nullerne. Men succesen viste sig senere at være på et falsk grundlag.

Plus Fupdirektør er god til at virke ærlig

I en hel uge var Bagger på flugt, inden han dukkede op på overvågningsbilleder på en politistation i USA, hvor han meldte sig selv. Senere blev han udleveret til Danmark og fik syv års fængsel for bedrageri op mod en milliard kroner som direktør for IT-factory, der viste sig at være et selskab, der var en leasing-karrusel.

Stein Bagger blev prøveløsladt i 2014. Men de 200 millioner kroner er fortsat forsvundet.

Krimi Her er Baggers nye navn

118 kommentarer
Vis kommentarer