Annonce:
Annonce:

Sten rystet over kommune: - Det er et totalt svigt

Den 53-årige politimand mener, at Sønderborg Kommune i flere omgange forsømte at give hans kone den genoptræning, som hun havde brug for. Kommunen vil ikke kommentere sagen

Et nyt knæ blev starten til et årelangt mareridt for Sten Holm og hans kone.Ægteparret fra Gråsten føler sig svigtet af Sønderbog Kommune, der skulle stå for Sten Holms kones genoptræning

Sten Holm er rasende på Sønderborg kommune. Her fortæller han om sin kones sag.
Annonce:
Følg Samfund

Har du lyst til at dele din historie om din kamp med kommunen, kan du kontakte journalisten her.

Et nyt knæ blev starten til et årelangt mareridt for Sten Holm og hans kone.

Ægteparret fra Gråsten føler sig nemlig gevaldigt svigtet af Sønderborg Kommune, der skulle stå for Sten Holms kones genoptræning over to omgange.

En genoptræning, som de mener blev så voldsomt forsømt, at den 49-årige tidligere elektronikmontage-operatør i dag har mistet sit arbejde, og formentlig aldrig kommer til at gå normalt igen. Nu vil Sten Holm stille kommunen til ansvar.

Artiklen fortsætter under billedet ...

En række omfattende operationer betyder, at Sten Holms kone skal gennem et intensivt genoptræningsforløb. Privatfoto
En række omfattende operationer betyder, at Sten Holms kone skal gennem et intensivt genoptræningsforløb. Privatfoto
 

Annonce:

Mangelfuld genoptræning
Da hans kone i 2020 efter et langt sygeforløb bliver udskrevet fra Sønderborg Sygehus udstyret med et nyt knæ og en genoptræningsplan i hånden, er ægteparret ellers optimistiske og forventer, at der kommer gang i genoptræningen hurtigst muligt.

De bliver dog slemt skuffede, fortæller Sten Holm:

- Herfra lød meldingen, at min kone var blevet visiteret til genoptræning to gange om ugen af 15 minutters varighed, hvilket slet ikke var nok, når man læser planen fra sygehuset.

Hans kone stopper derfor i det kommunale genoptræningstilbud og begynder hos en privat fysioterapeut.

Knæoperationen er dog ikke forløbet som planlagt, og sygehuset vil ifølge parret ikke erkende, at der er sket fejl. Derfor får familien foretaget en såkaldt 'second opinion' på et privat hospital, som resulterer i en ny operation i 2022.

Det bliver en operation, som har til formål at rette benet op efter fejloperationen. Sten Holms kone skal derefter i et nyt genoptræningsforløb, og hun har en ny genoptræningsplan med i lommen fra sygehuset.

Annonce:

Denne gang skal hun i et intensivt forløb, hvis hun skal kunne gå i fremtiden, bedyrer afdelingslægen. Men også denne gang er genoptræningen fra kommunens side meget mangelfuld, mener familien.

Igen bliver der kun tilbudt 2 gange 15 minutters genoptræning om ugen, selvom sygehuset mener, der skal meget mere til.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Afdelingslægen pointerer her, at genoptræningen skal intensiveres. Det bliver den dog aldrig. Screendump
Afdelingslægen pointerer her, at genoptræningen skal intensiveres. Det bliver den dog aldrig. Screendump
 

Lå i sengen hele tiden
Efter flere kampe med visitationen i kommunen kontakter Sten Holm formanden for sundhedsudvalget for at høre, hvorfor hans kone er visiteret til så lidt genoptræning, når hun tydeligvis har brug for langt mere.

Her henviser formanden til et internt svar, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, fra sundheds- og ungechef i Sønderborg Kommune, Michael Skriver Hansen:

'CFK (Center For Korttidspladser, red.) er jo en del af et kommunalt tilbud, og der tages jo udgangspunkt i denne samme genoptræningsplan fra sygehuset', skriver han.

- Men det er slet ikke et billede, jeg kan genkende. Tværtimod lå min kone i sengen hele tiden uden at få den nødvendige genoptræning på Center for Korttidspladser, siger Sten Holm.

Annonce:

Han pointerer videre, at Michael Skriver Hansen aldrig har svaret familien på deres henvendelse, til trods for at han selv opfordrede familien til at kontakte ham.

- I de mere end 11 uger, min kone er indlagt på Center for Korttidspladser i Ulkebøl, sker der stort set ingen fremskridt. Der virkede som om, at et ophold på korttidscentret næsten var ren opbevaring, og derfor valgte vi at stoppe i det kommunale tilbud.

12,5 timer på tre måneder
I alt har Sten Holms kone kun fået 12,5 timers genoptræning under sin indlæggelse fra 17. marts til 15. juli i år, viser en aktindsigt i sagen, som Ekstra Bladet har set udsnit af.

I dag sidder familien rystet tilbage over Sønderborg Kommunes håndtering af sagen.

- Det er et totalt svigt. Der har ikke været nogen hjælp at hente, og vi har måttet finde ud af alting selv, lyder det i skarpe vendinger fra Stem Holm.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Sten Holms kone er så berørt af sagen, at hun ikke ønsker at stå frem med navn i denne artikel. Det ønske har Ekstra Bladet efterkommet. Foto: Christer Holte
Sten Holms kone er så berørt af sagen, at hun ikke ønsker at stå frem med navn i denne artikel. Det ønske har Ekstra Bladet efterkommet. Foto: Christer Holte

Annonce:

Skulle starte forfra
Siden familien afbrød genoptræningsforløbet hos kommunen, har Sten Holms kone gået hos flere private fysioterapeuter, hvor man ifølge den 53-årige politimand har været chokeret over den manglende genoptræning.

- Da min kone kom derud, hvor hun er nu, spørger de hende, hvad hun har lavet de seneste tre måneder. Vi får besked på, at vi skal starte forfra, siger han.

Ekstra Bladet har bedt Protreatment Tinglev, hvor Sten Holms kone nu går til genoptræning, vurderer forløbet. Her vil man ikke rette kritik af den kommunale tilgang til genoptræningen. Til gengæld konstaterer fysioterapeut Maria N.L. Hansen, at den nu endelig kører på skinner.

'Hun har rykket sig utrolig meget siden i sommer. Hendes gangfunktion er blevet væsentligt bedre, samt hendes fejlstilling i højre knæ er blevet mindre. Hun har været igennem et længere operationsforløb med adskillige operationer, som alle må mobiliseres med fuld eller skygge-støtte efterfølgende. Patientens fejlstilling af højre knæ er delvist blevet korrigeret med specialsåler og sko samt specifik træning.'

Annonce:

Var Sten Holms kone ikke begyndt i et forløb hos den private udbyder, ville det have haft voldsomme konsekvenser, mener hun.

'Min faglige vurdering er, at hvis patienten ikke havde fået noget genoptræning, ville hendes livskvalitet mindskes grundet smerter, faldrisiko samt øget fejlstilling i højre knæ', lyder det fra Maria N.L. Hansen.

Sundheds- og ungechef: Sagen er belyst

Ekstra Bladet har foreholdt sundheds- og ungechef i Sønderborg Kommune, Michael Skriver Hansen, kritikken.

Han er dog ikke villig til at svare på vores spørgsmål. I stedet skriver han i et mailsvar:

'Vi har i flere omgange været i dialog med Sten og (...) Holm om det skitserede genoptræningsforløb. Senest har der været afholdt dialogmøde den 23. august 2022. Derudover er der givet fuld aktindsigt.  Sagen vurderes således at være fuldt belyst, og jeg har ikke yderligere kommentarer'. 

'Vi er naturligvis altid parate til en direkte og konkret dialog med Sten og (...) Holm, hvis der er behov for at få besvaret eller uddybet yderligere spørgsmål i forbindelse med det aktuelle forløb.'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Vi har et samfund, hvor systemet er blevet vigtigere end borgeren

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: