Stenrig forretningsmand trækker p-billet til 4,4 mio.

En forretningsmand fra Hong Kong har netop betalt i dyre domme for en parkeringsplads. Lokalt medie mener, der ligefrem er tale om verdensrekord

Det er her i lejlighedskomplekset Upton i Hong Kong, at en forretningsmand har betalt 4,4 millioner kroner for en parkeringsplads. Foto: Google Maps
Det er her i lejlighedskomplekset Upton i Hong Kong, at en forretningsmand har betalt 4,4 millioner kroner for en parkeringsplads. Foto: Google Maps
Følg Samfund

Kwan Wai-ming har gravet dybt i lommerne og trukket en billet til verdens dyreste parkeringsplads. Eller i hvert fald Hong Kongs dyreste.

Forretningsmanden har nemlig betalt 5,18 millioner Hong Kong dollar - svarende til 4,4 millioner kroner - for en plads til sin bil i den pulserende storby begrænset plads. Og det er verdensrekord, skriver South China Morning Post.

Parkeringspladsen er at finde i det 48 etager høje lejlighedskompleks Upton i den vestlige bydel Sai Ying Pun, hvor Kwan Wai-ming i forvejen ejer to lejligheder og tre parkeringspladser til en samlet pris på 75 millioner kroner.

Upton er den grønne bygning midt for. Foto: Google Maps
Upton er den grønne bygning midt for. Foto: Google Maps

Parkerede i p-hus i 2009: Nu er den tårnhøje regning landet

58-årige Kwan Wai-mings rekord-parkeringsplads er at finde på første etage i Upton. Den måler 17,5 kvadratmeter og er dermed cirka 40 procent større end den typiske parkeringsplads. Det viser officielle tal fra de lokale myndigheder, som South China Morning Post har set.

Den tidligere rekord blev sat i oktober 2016, da en parkeringsplads ikke langt fra Upton indbragte fire millioner kroner.

Medie: Ikke verdensrekord
Amerikanske Fox News råber dog 'hold your horses' efter den kinesiske morgenavis. De mener nemlig at vide, at en parkeringsplads i New Yorks Greenwich Village tidligere er blevet køb for en million amerikanske dollar - 6,6 millioner danske kroner - som en del af en pakkeløsning, hvor også en lejlighed fulgte med.

Og i SoHo i samme by er der lige nu ti parkeringspladser til salg til 6,6 millioner kroner stykket.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller