Stephen Hawking: Aliens vil overtage og ødelægge jorden

Den verdensberømte fysiker frygter, at mennesket må finde nye steder at bo, hvis rumvæsner kommer til jorden

Fysikeren Stephen Hawkings fremtidsudsigter er dystre.
Fysikeren Stephen Hawkings fremtidsudsigter er dystre.

Stephen Hawking har tidligere sagt, at kunstig intelligens i form af computere vil kunne styre mennesket i løbet af 100 år.

Hans nyeste advarsel er mindst lige så dyster:

- Hvis aliens kommer til os, vil det nok gå ligesom dengang Columbus kom til Amerika, hvilket ikke gik godt for indianerne, sagde fysikeren for nylig i et interview.

Derfor skal vi ikke være alt for sikre på vores nuværende status som jordboere:

- Jeg tror, at menneskets overlevelse vil afhænge af vores evne til at finde nye hjem andre steder i universet, da der er en øget risiko for, at en katastrofe vil ødelægge jorden.

Se også: Stephen Hawking lancerer største alien-jagt nogensinde

I sommer lancerede Stephen Hawking den hidtil mest omfattende søgning efter intelligent liv i rummet med hjælp fra den russiske Silicon Valley-entrepreneur Yuri Milner, som finansierer initiativet, der har et budget på omkring 700 millioner kr.

Som en del af søgningen bruger teamet to af de mest kraftige teleskoper i verden, der vil gennemsøge en million af de stjerner, som er tættest på jorden for signaler, der kunne være kastet ud i rummet af intelligent liv.

Til den spanske avis El Pais fortæller Stephen Hawking ifølge Daily Mail:

- Disse avancerede aliens vil måske blive nomader, der leder efter hvilke som helst planeter, som de kan erobre og kolonisere.

 

Se også: Forsker: Chancen for liv på Mars er steget

Udover de enorme teleskoper vil videnskabsmænd, der er en del af Hawkings eftersøgning, også scanne vores galakse samt 100 af de nærmeste galakser.

- Ifølge min matematiske hjerne giver tallene alene grund til at tænke, at det er fuldstændig rationelt at tro på aliens. Den virkede udfordring er at regne ud, hvordan rumvæsnerne vil være, siger Stephen Hawking.

(Foto: Mars One) Samfund - 28. sep. 2015 - kl. 18:13 NASA: Sådan fandt vi frem til sensationel Mars-afsløring

 

Hawking har tidligere annonceret, at han vil lancere den største alien-jagt nogensinde (Video: Splash)

263 kommentarer
Vis kommentarer