Annonce:
Annonce:

Stigende bekymring blandt danskerne: 'Urovækkende'

En undersøgelse viser, at danskerne i stigende grad er bekymrede over, hvordan priserne påvirker 'den nuværende situation i verden'

Annonce:
Følg Samfund

Over det seneste år har vi ikke kunnet gøre andet end at se til, mens priserne på smør, æg og brændstof er skudt i vejret, og pengene ikke har rakt lige så langt som tidligere.

Og det skaber i stigende grad bekymring blandt danskerne, viser en ny undersøgelse.

Det skriver Finans.

Undersøgelsen er lavet af analysevirksomheden Nepa i samarbejde med Pricerunner og har til formål at klarlægge, hvordan de høje priser påvirker danskernes forbrug.

Stigning på 10 procentpoint
Og ifølge Finans har 65 procent af respondenterne angivet, at de er bekymrede eller meget bekymrede over måden 'den nuværende situation i verden' påvirker deres fremtidige privatøkonomi.

I en lignende undersøgelse foretaget i sidste kvartal af 2022 var det 55 procent af respondenterne, der svarede det samme.

Annonce:

Adspurgt hvorvidt de er påvirkede af de stigende priser, svarede 58 procent af respondenterne, at de var påvirkede eller meget påvirkede. I 2022 lød dét tal på 48 procent.

I begge tilfælde er der altså tale om en stigning på 10 procentpoint.

Aftagende inflation, men ...
I slutningen af februar lød det, at inflationen for januar var blevet opgjort til at være 8,4, hvilket er et fald set i forhold til december, hvor tallet lød på 9,6 procent.

Men selvom det umiddelbart lyder positivt, faldt den såkaldte kerneinflation, som er fratrukket energi og ikke-forarbejdede fødevarer, kun en meget lille smule fra 7,4 procent i december til 7,3 procent i januar.

Det fik Brian Friis Helmer, privatøkonom hos Arbejdernes Landsbank, til at understrege, at mange danskere fortsat er ramt af prisstigningerne.

- Den høje kerneinflation viser, at det er et ganske bredt udsnit af danskernes forbrug, som er ramt af prisstigninger, lød det fra privatøkonomen.

'Urovækkende'
Og i et skriftligt svar til Finans understreger forbrugeranalytiker hos Pricerunner Katrine Barslev i forbindelse med den nye undersøgelse, at vinteren altså har været hård for mange danskere.

'Det er urovækkende tal, og selvom økonomer peger på, at økonomien er i bedring, så er det ikke noget, den almindelige dansker mærker endnu,' skriver hun til mediet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: