Stigende gebyrer: Boligejere gør oprør mod Nykredit

Tusindvis af Nykredit-kunder er i oprør over de stigende bidragssatser, der har ramt dem siden finanskrisen

Rasmus Visby - har dannet en forening, hvor han vil forsøge at hverve kunder, som vil stille op til repræsentantskabet i Nykredit, så samtlige 100 mand ikke er udpeget af bestyrelsen. Foto Mik Eskestad
Rasmus Visby - har dannet en forening, hvor han vil forsøge at hverve kunder, som vil stille op til repræsentantskabet i Nykredit, så samtlige 100 mand ikke er udpeget af bestyrelsen. Foto Mik Eskestad

Rasmus Visby har allerede mere end 1000 Nykredit-kunder bag sig i et nyt oprør fra neden.

Folk et stiktossede over det med bidragssatserne. Og de har ingen steder at gå hen, for der er simpelt hen ikke nogen konkurrence på området.

Det siger Rasmus Visby, initiativtager til et oprør nedefra i Danmarks største realkreditforening, Nykredit, der også ejer brandet Totalkredit. Tilsammen sidder de på 41 procent af det danske realkreditmarked.

Via hjemmesiden Consum.dk og Facebook-gruppen Foreningen Consum har Rasmus Visby allerede samlet mere end 1000 utilfredse Nykredit-kunder, der aktivt støtter hans bestræbelser på at få valgt så mange oprørere som muligt til Nykredits lokale kredse.

– Der skal være valg i to kredse omkring årsskiftet. Det er det, vi varmer op til i øjeblikket, siger Rasmus Visby.

I modsætning til de andre realkreditinstitutter er Nykredit fortsat en forening, hvor det formelt er medlemmerne, der bestemmer.

Slut

Men det er ikke noget, ledelsen taler højt om.

– Når der er valg til kredsene, rykker Nykredit en lille annonce i avisen i december midt under julefrokosterne, så ingen opdager det. Så indsætter de deres egne folk og meddeler, at nu er de ’valgt’, siger Rasmus Visby.

Men det skal være slut nu.

– Faktisk har vi mulighed for at ændre tingene ad demokratisk vej. De har bare gjort det så besværligt ved at lave deres eget lukkede kredsløb, så det nærmest er umuligt. Men det er det, vi er i gang med at finde en åbning i, siger Rasmus Visby.

Han mærker allerede en stor nervøsitet i Nykredits ledelse.

– Bare udsigten til et reelt valg vil ryste Nykredit ret kraftigt. Jeg har allerede været inviteret til møde med koncernchef Michael Rasmussen, og de er ret pressede over det, vi har gang i.

– De ved godt, at hvis vi får fat i det her på den rigtige måde, så kan vi vælte hele skidtet, som det for nyligt skete i Tryghedsgruppen, siger Rasmus Visby med henvisning et tilsvarende oprør for nylig i forsikringsselskabet Tryg.

Dårlige undskyldninger

Det er helt overvejende de stigende bidragssatser, der får Nykredit-kunderne op af stolen. Hverken de eller Rasmus Visby giver noget for Nykredits forklaring om, at pengene skal bruges til at polstre selskabet med.

– Det er bare en undskyldning. Det er ban-kerne, der skal have dækket deres underskud, og pengene kommer fra realkreditinstitutterne. I Nykredit er det jo også Nykredit Bank – og ikke realkreditten – der er nødlidende.

Ingen kommentarer

I Nykredit ønsker man ikke at forholde sig til kritikken:

’Du spørger her ind til forhold i Foreningen Nykredit, som ejer Nykredit. Jeg kan naturligvis ikke kommentere foreningens anliggender,’ skriver pressechef, Jens Theil, i et skriftligt svar.

(Foto: Colourbox) Vagthund Boligejere flået for milliarder: Nu' det nok, gebyrgribbe!

1 af 2 
2 af 2 Rasmus Visby - har dannet en forening, hvor han vil forsøge at hverve kunder, som vil stille op til repræsentantskabet i Nykredit, så samtlige 100 mand ikke er udpeget af bestyrelsen. Foto Mik Eskestad
59 kommentarer
Vis kommentarer