Annonce:
Annonce:

Stigning i bidragssatser eksploderet

De udskældte bidragssatser er næsten fordoblet i pris på fem år, viser nye tal

Annonce:
Følg Samfund

Hvis der er noget, som de danske boligejere kan blive enige om, så er det formentlig, at bidragssatserne er alt for høje og har været det igennem længere tid.

Nykredits seneste stigning har virkelig fået sindene i kog, og nu viser tal fra Nationalbanken, at danskerne sidste år betalte 14,93 milliarder kroner i bidrag til realkreditinstituterne, skriver DR.

Det er næsten en fordobling i forhold til for fem år siden, hvor bidraget var på 7,33 milliarder kroner.

Uro om Nykredit-prisstigninger breder sig: Bank dropper prisstigninger

Stigningen har været nødvendig i mange tilfælde, mener seniorrådgiver ved Aalborg Universitet Lars Krull.

Annonce:

- Der er ikke nogen tvivl om, at det regulatoriske pres, og det, at man har haft tab, har gjort, at man har været nødt til at hæve bidragssatsen. Men jeg er ikke overbevist om, at kravene til den øgede kapital begrunder hele stigningen, siger han til Ekstra Bladet.

Nykredits seneste forhøjelse får dog ikke Lars Krull til at tro, at andre realkreditinstitutter hopper med på samme vogn.

- Nykredit har jo en aftale med Totalkredit om, at de får cirka halvdelen af bidraget. Så når de skal tjene 50 øre, bliver de nødt til at sætte prisen op med 1 krone. Det behøver Danske Bank for eksempel ikke med Realkredit Danmark, siger han.

BRF overvejer rabat til vrede Totalkredit-kunder

Bank sender penge tilbage
En af de banker, der samarbejder med Totalkredit og derfor får del i de millioner, som den nylige bidragsprisforhøjelse vil medføre, er Arbejdernes Landsbank.

Men de er som modsvar kommet på banen med en bonus eller kompensation til flere af de ramte og vrede kunder.

Annonce:

- Vi har besluttet at udbetale en bonus for de af vores bankkunder, der har Totalkredit-lån. Bonussen svarer til, at de prisstigninger der er bebudet stort set bliver annulleret, siger Arbejdernes Landsbanks administrerende direktør Gert Jonassen til TV2.

Totalkredit anmeldt til Forbruger-ombudsmanden

Det er smart tænkt, mener Lars Krull.

- Gert Jonassen går ud og siger, at det er fint med ekstra penge, men han bliver nødt til at sende dem tilbage, for han vil ikke sætte sin kunderelation over styr, for nogen penge han ikke har bedt om.

Den holdning forventer han ikke, at Nykredit deler.

- Jeg tror, at Nykredit synes, de har fået en personlig relation til kunderne, der er så stærk, at den kan bære prissitgningerne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Man skal ikke lade sig narre af Løkke
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: