I hele verden oplever man lige nu en stigning af hackere, der sender såkaldte 'phishing mails’, hvor de i mange tilfælde oplyser om coronavirus, og hvordan man kan undgå at blive smittet.
I de mails er der links, som man skal klikke på for at hente mere information, og klikker man videre ind på de links, kan hackeren i værste tilfælde opnå kontrol over ens it-system eller få fingre i ens privatoplysninger.
- Vi får at vide af vores kunder, at der bliver sendt falske filer ud, hvor de kan tjekke, om de er i risikozonen for at blive smittet med coronavirus, og hvordan de undgår det. Det er den mest udbredte måde, hvorpå hackerne får adgang til virksomheder og privatpersoners it-systemer, forklarer ekspert i IT-sikkerhed, Jesper Helbrandt til Ekstra Bladet.
- De her 'phishing mails' sender de bredt ud til så mange som muligt, de skal jo bare have en til at klikke.
Sådan sikrer du din hjemmearbejdsplads
Brug din sunde fornuft
Mediet BBC skriver også, at hackere foregiver at repræsentere Verdenssundhedsorganisationen (WHO). De sender et vedhæftet dokument, der specificerer, hvordan man kan forhindre coronavirussens spredning.
Men vedhæftningen indeholder ikke nogen nyttige råd, og inficerer i stedet computere med ondsindet software kaldet AgentTesla Keylogger.
Mand hackede sig til gratis flytur på business class
Denne AgentTesla Keylogger registrerer hvert tastetryk, og sender det til hackeren. Det giver dem mulighed for at overvåge deres ofres bevægelse online og bruge deres privatoplysninger.
For at undgå denne fidus skal man være forsigtig med e-mails, der hævder at være fra WHO. Ser dine mails mystiske ud, er de sandsynligvis falske, og du skal lade vær med at klikke ind på dem.