Annonce:
Annonce:

Stillads-konflikt: Nu bliver sagen politianmeldt

En fagligt aktiv elektriker, der ville dokumentere ulovlige forhold på byggeplads på Nørrebro i København, blev ifølge Dansk El-Forbund overfaldet af 'gorillaer,' der trampede og sparkede ham i hovedet

Flere hundrede stilladsarbejdere var mødt op til dagens aktion, der begyndte roligt, men siden endte i vold og hærværk. Video/redigering: Ekstra Bladet/Mikkel Cramon
Annonce:
Følg Samfund

Dansk El-Forbund (DEF) har politianmeldt et overfald på en af deres medlemmer, som søndag blev overfaldet på Nørrebro i København, da han ville dokumentere, at der blev arbejdet ulovligt på en byggeplads.

Det fortæller formand for DEF København Lars Bæk til Ekstra Bladet.

Overfaldet var angiveligt en medvirkende årsag til de store uroligheder, der mandag brød ud på Lundtoftegade på Nørrebro.

LIVE: Kæmpe drama ved stillads i København

Elektrikeren kom ifølge Lars Bæk søndag forbi pladsen, hvor han så de udenlandske håndværkere fra firmaet DS Byggeri i gang med at arbejde.

Dansk El-Forbunds afdeling i København er nabo til den grund, hvor de udenlandske håndværkere fra firmaet går og arbejder.

Annonce:

- 3F har allerede en sag kørende mod firmaet, der arbejder på pladsen. De arbejder langt flere timer, end de må, og det har vi jo været vidne til på første parket herfra. Vi kan kigge lige ud ad vinduet og se, hvornår de er her.

- Vores medlem kommer kørende forbi søndag og ser, at de er i gang på pladsen. Han stopper op ude på vejen og begynder at filme.

Ifølge Lars Bæk mødes elektrikeren med et par stillads-folk, som også er på stedet, for at dokumentere, at der arbejdes ulovligt på pladsen. De går på intet tidspunkt ind på den pågældende byggeplads, men står og observerer fra vejen.

- De står og snakker ganske kort, før der kommer flere biler kørende hen til dem. Så hopper flere gorillaer ud og begynder simpelthen at give vores medlem tæsk.

- Det er helt grotesk. De har stået og sparket ham i hovedet, og han har nærmest aftryk fra skosåler i ansigtet, siger Lars Bæk.

Stormede byggeplads: Nu jubler de

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: