Stinna efter vild Facebook-debat: Folk tilbyder mig våben

Det skorter ikke på henvendelser til Stinna S. Goldbach, efter hun fik sparket gang i debatten om borgernes ret til at forsvare sig selv

Stinna S. Goldbach skabte masser af debat med sit Facebook-opslag og får nu tilbudt våben. (Foto: Privat).
Stinna S. Goldbach skabte masser af debat med sit Facebook-opslag og får nu tilbudt våben. (Foto: Privat).

Onsdag aften havde Stinna S. Goldbach besøg af politiet, der ransagede hendes hjem.

Heller ikke torsdag skortede det på henvendelser til den 32-årige kvinde, der i denne uge for alvor satte skub i debatten om borgeres ret til at forsvare sig selv, da hun lagde et opslag på Facebook, hvor hun både luftede pistol og en peberspray, som ordensmagten senere beslaglagde i forbindelse med deres visit:

- Det er simpelthen væltet ind med henvendelse på Facebook. Der er utrolig mange - både mænd og kvinder - der har kontaktet mig og sagt tak for mit indlæg. Den opbakning er jeg dybt taknemmelig for, forklarer Stinna S. Goldbach, der også har modtaget mere kuriøse tilbud:

Se også: Stinna skrev om frygt for sexoverfald: Fik sit hjem ransaget af politiet

- Jeg har fået tilbudt adskillige pistoler de sidste par dage. Det er folk der med glæde vil forære mig deres våben. Det er ikke mennesker jeg kender personligt. Mit umiddelbare indtryk er, at det er ganske almindelige borgere i hr og fru Danmark kategorien, forklarer Stinna, der desuden har modtaget adskillige tilbud fra medlemmer af skytteforeninger, samt danskere med militær baggrund, der gerne vil lære hende at håndtere et våben:

- Der er dog også medlemmer af danske skytteforeninger, der er knapt så begejstrede for mig. De har kontaktet deres forening for at få at vide, hvilken afdeling jeg er tilmeldt, så de kan få smidt mig ud. Andre skriver, at jeg er syg i hovedet og skal spærres inde, forklarer Stinna, der arbejder som freelance marketingskonsulent.

Se også: Utryghed efter Køln-overgreb: DF kræver peberspray-salg på Borgerservice

Tilsviningerne tager hun med ophøjet sindsro, men der er en del af den hidsige debat, som hun er ærgerlig over:

- Jeg er utrolig ked af at folk gør det her til en debat om race- eller religion. Det har aldrig været min hensigt, at debatten skulle centrere sig om de emner. Det jeg gerne ville sætte fokus på er borgernes ret til at forsvare sig selv og den følelse af utryghed, som mange kvinder i øjeblikket går rundt med.

Stinna S. Goldbach understreger, at Facebook-opslaget heller ikke skal tolkes som et indlæg i den politiske debat:

- Jeg har ikke nogen politisk dagsorden med det her og er ikke politisk aktiv i min dagligdag. Jeg er en helt almindelig borger, som blot har benyttet mig af min ret til at ytre mig og sige min utvetydige mening i den her sag. Folk vil meget gerne proppe mig i en kasse, som enten sindssyg feminist, eller i en eller anden politisk henseende.

Der var roligt i Bielefeld i aftes. Politiet har lovet at øge sikkerheden. (Foto: Philip Davali) 112 - 11. jan. 2016 - kl. 17:15 Kvindelig frygt: Skal vi nu gå med peberspray?

Retten til at ytre sig har Stinna fortsat tænkt sig at benytte sig af og hun frygter heller ikke endnu et besøg fra politiet, når hun har modtaget næste sending af pebersprays:

- De skal være velkommen. Og hvis der er nogen der leder efter hjælp til hvor de kan skaffe en peberspray, så er de også velkommen til at kontakte mig. Så længe der er folk der bakker op omkring det her - så fortsætter jeg. Der er sågar folk på Facebook, der samler ind til at dække min bøde, lyder den beslutsomme melding fra Stinna S. Goldbach, der i øvrigt har takket nej til tilbuddene om pistoler eller andre håndvåben:

- Indtil videre har jeg takket nej. Det er vist lidt for meget fokus på mig lige nu.

Og hvis der var knap så megen fokus på dig?

- Det svar vil jeg lade blafre lidt i vinden lige nu.

 

56 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere