Stinna skrev om frygt for sexoverfald: Fik sit hjem ransaget af politiet

I går skrev Stinna S. Goldbach et debatskabende indlæg på Facebook. I dag blev hendes hjem ransaget af politiet

Stinna S. Goldbach skabte masser af debat med sit Facebook-opslag og fik onsdag aften besøg af politiet. (Foto: Privat).
Stinna S. Goldbach skabte masser af debat med sit Facebook-opslag og fik onsdag aften besøg af politiet. (Foto: Privat).
Følg Samfund

Tirsdag lagde Stinna S. Goldbach et debatskabende indlæg på Facebook, hvor hun forsvarede kvinders ret til selvtægt og til at bære peberspray, i en tid hvor mange er bange for sexoverfald.

Indlægget - som kan læses længere nede på denne side - blev garneret med et billede, hvor den 32-årige kvinde armerer håndtasken med både en pistol og en peberspray.

Köln-rapport går i detaljer om sexkrænkelser

Stinna Goldbachs opslag gik viralt og er siden blevet flittigt delt og diskuteret på Facebook. Tilsyneladende har hendes skriv også fanget ordensmagtens interesse. I hvert fald aflagde politiet Stinna et besøg onsdag aften, midt under en telefonsamtale med Ekstra Bladet:

- Jeg er nødt til at smutte, der står en betjent udenfor døren, forklarer hun midt i interviewet og lægger røret på. Senere ringer Stinna tilbage:

- Det var to betjente og de var egentlig meget søde og cool. De tog min peberspray og ransagede mit hjem. Nu får jeg så en bøde. Men det tager mig ikke fem minutter at skaffe en peberspray igen. Jeg havde faktisk allerede bestilt en ny sending. Jeg synes det er synd, at politiet skal bruge deres tid på at tage våben fra almindelige borgere, der bare vil beskytte sig selv, lyder den afklarede melding fra kvinden, der står fast på sin ret til at beskytte sig selv:

Politi til asylsøgere: I er gæster og stop med at gå i flok

- Pistolen på billedet i mit opslag er en teaterattrap, som jeg havde lånt. Den er nu afleveret tilbage igen. Men med de ting der sker rundt omkring i Europa lige nu, så vil jeg have retten til at forsvare mig selv. Og jeg vil have retten til at forsvare mine ejendele. Jeg har derfor taget det skridt, at melde mig ind i en skytteklub, så jeg kan lære at betjene et våben. Om det så ender med, at jeg får mulighed for at have et våben i mit eget hjem på et tidspunkt, det må tiden vise, forklarer Stinna Goldbach, der oprindeligt er fra Jylland og nu er bosiddende i København, hvor hun arbejder som freelance marketingskonsulent.

Her er bøden som de to betjente stangede ud til Stinna midt under samtalen med Ekstra Bladet. (Foto: Privat).
Her er bøden som de to betjente stangede ud til Stinna midt under samtalen med Ekstra Bladet. (Foto: Privat).
 

Hun understreger, at hun har forståelse for at politiet ikke kan være over alt, men efterlyser en debat om retten til at bære peberspray:

- Min retsfølelse er lig nul pt. Jeg har ingen tillid til systemet og til at politiet kan forsvare mig, hvis jeg skulle komme i en kritisk situation. Jeg kan se på de mange kommentarer under mit opslag, at der er mange der er enige med mig. Det er tilsyneladende den generelle holdning i befolkningen, at peberspray er ok, konkluderer Stinna Goldbach, der gerne går skridtet videre:

Dette er en kavalergang: Asylansøgere på kursus i nix pille

- Personligt ville jeg have det godt med, at alle borgere fik tilladelse til at skaffe sig et våben. De kriminelle skal jo nok skaffe dem uanset - det gør de allerede, vurderer den 32-årige kvinde, der endnu ikke har haft anledning til at bruge sin nu konfiskerede peberspray:

- Jeg har haft peberspray de sidste ti år, men har heldigvis aldrig haft behov for at skulle anvende den.

 

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.