Stjæler fra velgørenhed: Så træder forbipasserende til

En gemen tyv stjal en bøtte fuld af penge til velgørenhed, men så trådte en tilfældig forbipasserende til

Her kan du se tyven blive stoppet. Video: British Transport Police

- Man stjæler ikke fra velgørenhed!

Sådan lød det fra 21-årige Jerome Denton, da han stoppede en tyv, der var stukket af med en bøtte med penge til den britiske hjerteforening.

Episoden fandt sted i marts 2018 i den engelske by Hull. Jerome Denton slentrede rundt på togstationen Hull Paragon Interchange og ledte efter noget at spise, da en mand kom løbende mod ham med favnen fuld af tyvekoster. Det fik Denton til at gribe ind, og han spændte ben for tyven, der tabte bøtten med penge.

I sidste uge blev tyven, Joshua Starkey, idømt 16 ugers fængsel, og unge Jerome Denton udtalte sig for første gang om hændelsen, der har gjort ham til en helt blandt mange.

- Jeg spændte ben for ham, og han fløj bare. Da han forsøgte at få fat i tyvekosterne igen, trampede jeg foran ham, som man gør med duer, og skældte ham godt ud og sagde: ‘Man stjæler ikke fra velgørenhed!’, forklarer Jerome Denton i lokalavisen Hull Live.

Hyldet som helt
Jerome Dentons handling har været til stor glæde for ordensmagten og offentligheden.

Politiet var hurtigt ude og hylde Jerome Denton efter den unge mands heltemodige indsats.

- En stor lykønskning er på plads til et modigt medlem af offentligheden, der bogstaveligt talt trådte til for at forhindre Starkey i at stjæle penge, der var samlet sammen til en god sag, sagde Paul Hobman fra British Transport Police.

Efter Jerome Denton havde spændt ben for tyven og afleveret velgørenhedsbøtten tilbage, blev han også mødt af en hyldest fra de lokale.

- Da jeg forlod stedet, klappede folk af mig og trykkede mig i hånden. Jeg følte, at ‘Chariots of Fire’ skulle være blevet afspillet i baggrunden, siger Jerome Denton.

I videoen øverst i artiklen kan du se Jerome Denton sætte en stopper for tyven - dog uden ‘Chariots of Fire’ som baggrundsmusik.

91 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere