Annonce:
Annonce:

Stor dansk virksomhed indfører 4-dages arbejdsuge: ’Hellere det end 5.000 kr.’

Et dansk firma har stor succes med indførelsen af en arbejdsuge på kun fire dage. Direktør vil hellere give de ansatte tid end ekstra penge

Den danske virksomhed IIH Nordic arbejder på højtryk på at skabe en mere effektiv arbejdsproces, så medarbejderne kan ende med en arbejdsuge på kun fire dage. Modelfoto: Colourbox
Den danske virksomhed IIH Nordic arbejder på højtryk på at skabe en mere effektiv arbejdsproces, så medarbejderne kan ende med en arbejdsuge på kun fire dage. Modelfoto: Colourbox
Annonce:
Følg Samfund

Det vakte stor opstandelse, da Alternativet som en del af valgkampagnen sidste år luftede forslaget om en arbejdsdag på seks timer. Blandt andet fordi, de ikke ville regne på tallene, selvom Finansministeriet mente, det ville give et stort hul i statskassen.

Ikke desto mindre gik der ikke lang tid efter Alternativets forslag til en alternativ arbejdsuge, før en række svenske virksomheder fik stor succes med at indføre netop en 30 timers arbejdsuge.

I dag, fredag, har Enhedslisten fremlagt en model for en 30 timers arbejdsuge, og de får til gengæld ros af økonomer for modellen, hvor lønfremgang skal veksles til mere fritid.

Hos marketingbureauet IIH Nordic er man allerede i fuld gang med at sætte arbejdsugen ned. Det skriver Berlingske Business.

Annonce:

Her er ambitionen, at arbejdsugen skal ned på fire dage, og siden virksomheden har sat processen i gang, der gerne skulle ende med, at medarbejderens arbejdsuger bliver reduceret med en hel dag, er bundlinjen faktisk steget.

- Jeg kunne vælge at dele mere af overskuddet med medarbejderne, så de fik flere penge mellem hænderne. Men jeg vil hellere dele det, som efter min vurdering er mere værdifuldt, siger Henrik Stenmann, der er administrerende direktør i IIH Nordic, og understreger, at det er tid, han finder mest værdifuldt.

Virksomheden har i omkring et år arbejdet på at få kortet arbejdsugen ned til fire dage. Blandt andet ved at indføre værktøjer som ’koncentrationsmusik’, som de ansatte kan høre og dermed blive mere koncentrerede. Desuden har de indført en metode, hvor de tænder en lampe på deres bord og arbejder intensivt i 25 minutter efterfulgt af fem minutters pause.

Annonce:

- Vi får en god løn i forvejen, og balancen mellem mit privatliv og arbejdsliv er vigtig. Så vil jeg hellere være her, hvor jeg får begge dele, end et sted, hvor jeg måske får 5.000 kroner mere, men hvor jeg ikke har firedages arbejdsuge, siger Mette Kjølbro Hald, der er ansat som marketingsspecialist hos IIH Nordic, til Berlingske Business.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: