Stor discountkæde lukker: Det sker der med maden

Snart lukker flere end 100 KIWI-butikker, og i den forbindelse giver kæden sine sidste madvarer til socialt udsatte

Kiwi-kæden lukker ned, så nu skal den overskydende mad skabe glæde hos socialt udsatte. Foto: Stine Tidsvilde
Kiwi-kæden lukker ned, så nu skal den overskydende mad skabe glæde hos socialt udsatte. Foto: Stine Tidsvilde

Den grønne discountkæde KIWI, lukker inden for den næste måned, og i den forbindelse står de 103 butikker tilbage med madvarer, som ikke længere kan sælges.

Dem vil butikken ikke lade gå til spilde, og derfor vil de donere det til gode formål, skriver DR.

Her vil butikkernes mad- og frostvarer igen gå til socialt udsatte. 

Kiwi holder ophørsudsalg: Alle varer skal væk

- Vi er i dialog med forskellige hjælpeorganisationer, i forhold til at tage imod eventuelle køle- og frostvarer, siger Maria Noel til Ekstra Bladet, pressemedarbejder hos dagligvarekoncernen Dagrofa som driver KIWI.

Det vil blandt andet gå til  organisationen, Nordjyske Fødevareoverskud, som vil distribuere maden videre til socialt udsatte.

- Det er vi rigtig glade for, siger den daglige leder Bente Schjødtz, som dog skal udrede nogle logistiske vanskligheder.

- Vi er i gang med at lægge planer for et frostrum. men det bliver ikke klart, inden vi skal hente varerne fra KIWI, så vi må klare os med de to kummefrysere, vi har. Men de bliver hurtigt fyldt, så vi må finde et alternativ, siger hun til DR.

Inden de sidste KIWI-butikker lukker helt, vil de holde ophørsudsalg, hvor kunderne kan opleve store rabatter på udvalgte varer, fortæller Maria Noel.

-  Når butikkerne er lukket, vil udvalgte MENY butikker aftage de kolonialvarer, der er tilbage, siger Maria Noel fra dagligvarekoncernen, som blandt andet også ejer Meny.