Stor forvirring om Danmarks største discountbutik

Netto-butik nummer 457 er samtidig landets største discountbutik. Men hvor stor er den egentlig?

Da dette foto blev taget var god plads i Danmarks største discountbutik beliggende på Amager. Men hvor god plads? PR foto
Da dette foto blev taget var god plads i Danmarks største discountbutik beliggende på Amager. Men hvor god plads? PR foto

Torsdag åbnede Danmarks største discountbutik på Amager, og det er noget af en moppedreng, der har slået dørene op i de tidligere Føtex-lokaler på Kirkegårdsvej.

Men hvor stor er butikken egentlig? Det har selv Netto været i tvivl om i ugerne op til åbningsdagen.

I en pressemeddelelse dateret 20. april kunne man læse, at 'den nye butik har et salgsareal på 1650 kvadratmeter', mens det i en pressemeddelelse fra dagen før åbningen blev oplyst, at 'Netto slår skydedørene op til 2000 kvadratmeter fødevaremekka'.

Kiwi holder ophørsudsalg: Alle varer skal væk

Altså en forskel på 350 kvadratmeter, som Brian Seemann, landedirektør i Netto Danmark her prøver at forklare.

- Hvor stor er den Netto-butik egentlig?

- Haha, det er et godt spørgsmål, men jeg tror godt, jeg ved, hvor de forskellige tal stammer fra.

- Det er jo en tidligere Føtex på 2300-2400 kvadratmeter, vi har overtaget, så da den første pressemeddelelse blev lavet, var vi ude og sige, at det blev Danmarks største Netto. Ja, faktisk verdens største. Men siden da har vi tegnet butikken om flere gange, og vores inventarfolk går først ind i løbet af de sidste to uger op til åbningen. Vi er ikke vant til butikker, der er så store, så det er endt med at kølemøblerne er rykket længere ned i butikken, end vi egentlig havde tænkt, og lageret er ikke helt så stort som oprindeligt.

- Så helt præcist hvor stor den er, ved jeg faktisk ikke, men et eller andet sted mellem 1900 og 2000 kvadratmeter er et godt bud.

Der var lang kø på åbningsdagen, og dørene måtte flere gange lukkes ind til den gigantiske Netto, der er godkendt til 500 personer af gangen. PR foto
Der var lang kø på åbningsdagen, og dørene måtte flere gange lukkes ind til den gigantiske Netto, der er godkendt til 500 personer af gangen. PR foto
 

Lige meget hvad føler Brian Seemann sig dog overbevist om, at der er tale om Danmarks største discountbutik.

- Vores udviklingsafdeling har lavet noget research, og ifølge det, vi har fundet ud af, så har Kiwi og Lidl nogle butikker, der også har været oppe omkring 1500-1700 kvadratmeter.

- Ingen af kæderne har brokket sig, efter I meldte ud, at I havde den største?

- Ikke mig bekendt. Jeg tror, at vi nok er et par hundrede kvadratmeter større end den næststørste. Så selv ved fintælling tror jeg godt, vi kan være med, lyder det fra den danske landechef Brian Seemann.

Stor discountkæde lukker: Det sker der med maden

En nybygget Netto-butik svinger i dag mellem 1000 og 1400 kvadratmeter, mens de først åbnede butikker har et salgsareal på omkring 750 til 800 kvadratmeter.

- Skræmmer det ikke, at eksempelvis Kiwi begyndte at satse på de større Kiwi Plus-butikker og nu er gået nedenom og hjem?

- Nej, de steder, hvor vi har sagt ja til at bygge store butikker, det er de steder, hvor vi tror på, at omsætningen er der. Man kan sige, at de største butikker, vi har i dag, er også dem der omsætningsmæssigt er i den tunge ende.

- På den ene side er det jo charmen ved en 36 år gammel butikskæde, at vi har rigtig mange små butikker. På den anden side er der også rigtig mange steder, vi gerne vil være større.

Den næste moppedreng af en Netto dukker snart op i Vanløse, hvor discountkæden overtager endnu et Føtex-varehus. Lige nu tyder det på, at det bliver kædens næststørste butik.