Stor fyringsrunde på vej hos posten i København

Fyringer på postcenter skyldes især, at danskerne sender færre breve.

Arkivfoto: Per Gudmann/Polfoto)
Arkivfoto: Per Gudmann/Polfoto)

Når Københavns Postcenter (KHC) næste år flytter fra Københavns centrum til Taastrup, bliver det med omkring 150 færre medarbejdere end nu.

Dermed skal postcentret igennem den hidtil største fyringsrunde, skriver Fagbladet 3F.

Ifølge Martin von Horsten, chef for produktion i KHC, er der to hovedårsager til, at der skal være færre medarbejdere: Danskerne sender færre breve, og man skal sortere dem på en smartere måde i det nye postcenter.

Mere præcist skal Københavns Postcenter skære fra 535 til 400 årsværk.

Post Danmark forsøger dog at finde ny beskæftigelse til en del af de berørte medarbejdere. Martin von Horsten vil ikke give et bud på, hvor mange ender med at blive fyret.

- Men der kommer i hvert fald til at ske afskedigelser. Dette her er den største runde, vi har haft i postterminalen, siger Martin von Horsten.

Planen har skabt en del ængstelse, oplyser postcentrets fællestillidsrepræsentant Carina Thustrup Carstensen.

- Det er en kæmpe, kæmpe omstilling. Ingen af os kan huske, hvornår vi sidst har sendt et brev. Men det er ikke lang tid siden, at vi har bestilt noget fra nettet, siger Carina Thustrup Carstensen.

Post Danmark har ifølge Fagbladet 3F sløjfet over 4000 stillinger siden 2010. Fra 16.206 til 12.036 ved udgangen af 2014. Tallene udtrykker det gennemsnitlige antal heltidsbeskæftigede.

26 kommentarer
Vis kommentarer