Stor gård til salg: 145 millioner for 900 køer

Gården har været brugt til mælke- og foderproduktion, og den er efter sigende en af Thys største gårde

Gården har været økologisk, men måtte lægge om til konventionel mælkeproduktion sidste år (Foto: Google Maps/Carsten Andreasen)
Gården har været økologisk, men måtte lægge om til konventionel mælkeproduktion sidste år (Foto: Google Maps/Carsten Andreasen)

Ifølge Nordjyske er det en af Thys største gårde, som er blevet sat til salg for den nette sum af 145 millioner kroner.

For den sæk penge får man 557,5 hektar jord, 291 kvadratmeter bolig, 24.437 kvadratmeter stald- og driftsbygninger og 900 mælkekøer med i købet.

Du kan se hele gården her.

Gården ændrede ifølge Nordjyske sidste år produktionen fra økologisk til konventionel mælkeproduktion. Det har dog ikke kunnet redde produktionen.

Flere drejer nøglen om
På to er er prisen på mælk på verdensmarkedet ifølge Politiken halveret, og i Danmark alene er landmændenes indkomst via mælk faldet 20 procent det seneste år.

Det får flere og flere danske mælkebønder til at dreje nøglen om, fordi de simpelthen ikke kan få det hele til at løbe rundt. Lige nu er der under 3500 mælkeproducenter landet over, men tallet falder.

- Der lukker omkring fem mælkeproducenter om ugen i øjeblikket, siger Kjartan Poulsen, der er formand for Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter, til Politiken.

Grunden er, at konkurrencen fra europæiske mælkebønder er stor. I Sverige lukkes der næsten dagligt en mælkeproduktion.