Stor grafik: Sådan laver du den perfekte datingprofil

DATING-TEMA: Drop alt om alenlange profiltekster og billeder med kæledyr - her er guiden til den bedste datingprofil

Har du ikke fået nok ud af grafikken herover, er her et par yderligere råd fra Thomas Røhr Kristiansen, marketingsansvarlig hos Dating.dk samt datingekspert og sociolog Casper Høeg Radil, Københavns Universitet:

Spørger man til den gode profiltekst hos dating.dk, det første og største danske datingsite i Danmark, lyder rådet blandt andet, at man skal finde sin kreative side frem.

Det store datingoverblik: Sådan finder du kærligheden

- Det er en god idé at skrive en smule om, hvem du er, og hvad du søger - men gør det gerne lidt skævt. Skriv noget, der på en eller anden måde opfordrer folk til at starte en dialog. Nogle gør det ved at stille et spørgsmål til dem, der kommer ind på deres profil, siger Thomas Røhr Kristiansen, marketingsansvarlig hos Dating.dk.

Lav sjove gimmicks
Han nævner som eksempel en kvinde, der havde skrevet fire sjove facts om sig selv og opfordrede sine 'besøgende' til at gætte, hvilken der var usand.

- Det er en sjov gimmick. På den måde gør hun det nemt at tage kontakt, fordi de skal skrive et svar til hende, samtidig med at hun får fortalt tre sjove ting om sig selv, siger Thomas Røhr Kristiansen og sociolog Casper Høeg Radil tilføjer:

- Det handler om at lave en profil, der afspejler, hvem man er. Mange laver profiler, der afskrækker modtageren ved at skrive, hvad de søger og ikke søger. Fokuser i stedet på at skrive positive ting om dig selv, siger Casper Høeg Radil.

- Kvinder skal lade være med at skrive, at de ikke ønsker seksuelle relationer eller gider overfladiske fyre. For det skræmmer også de seriøse væk, lyder det videre.

Vær naturlig
Når det kommer til profilbilledet, er det vigtigste råd rent faktisk at have et billede på.

- Vi ser mellem 8-10 gange flere henvendelser, hvis der er billede på - og mange fortæller, at hvis de bliver kontaktet af en profil uden billede på, så svarer de ikke, siger Thomas Røhr Kristiansen og tilføjer:

- Læg et billede på, som er naturligt og fortæller lidt om, hvem du er – et billede, hvor man kan se, hvordan man ser ud.

Casper Høeg Radil supplerer:

- Billedet skal afspejle, hvem man er. Drop Photoshop, for et modelfoto siger ikke særlig meget, siger han.