Stor guide: Her risikerer du rejse-helvede i påsken

Trafikken er altid presset i helligdagene, og det bliver ingen undtagelse i næste uge, når det er påske. Men DSB lokker med påskeæg

Påskedagene kalder på travle trafikdage (Foto: Jens Panduro)
Påskedagene kalder på travle trafikdage (Foto: Jens Panduro)

Sild, lam og chokoladeæg venter i mange spisestuer i næste uge, og det betyder vanen tro, at trafikken er tæt op mod og i helligdagene i påsken.

Ekstra Bladet har her forsøgt at skabe et overblik over ferietrafikken, så planlægningen af turen hen til familie og venner bliver så gnidningsfri som muligt.

Med tog
BaneDanmark har planlagt det helt store sporarbejde i påskedagene, og det betyder, at man skal hoppe lidt frem og tilbage mellem tog og togbus, hvis man skal på større regionale rejser med DSB.

- Fra Langfredag til om morgenen Påskedag vil det være mest intenst. På det tidspunkt skal man med en togbus fra Slagelse til Fredericia, hvis ens tur går den vej. De andre dage går der enkelte afgange hele vejen uden togbus, men det er ikke alle, siger Tony Biskeskov der er informationschef hos DSB.

Han oplyser, at DSB har sørget for flere hundrede busser, som kan transportere kunderne de rigtige steder hen. Medarbejdere vil også guide folk, så de kommer med de rigtige busser.

- En tur fra København til Fredericia kommer til at vare en time mere end normalt i påskeweekenden. Grunden til at vi i samarbejde med BaneDanmark har planlagt at gøre det i påsken, er, at der er færre kunder med togene i ferien. Flere danskere ville simpelthen blive ramt i hverdagene, siger Tony Biskeskov, der dog er ked af, at kunderne bliver generet i deres ferie.

- Lur mig, om der ikke falder et lille påskeæg af i busserne, når folk kører med os, siger informationschefen.

DSB anbefaler, at man orienterer sig på Rejseplanen eller DSB's hjemmeside, hvor de helt små detaljer om sporarbejderne er opdaterede.

BaneDanmarks planlagte sporarbejde fra 1. april klokken 22 til 6. april klokken 10 (Foto: DSB)
BaneDanmarks planlagte sporarbejde fra 1. april klokken 22 til 6. april klokken 10 (Foto: DSB)

I bil
Vejdirektoratet har på baggrund af erfaringer lavet en oversigt over, hvilke dage der bliver trafiktunge, når det gælder påskerejser i bil mellem landsdele.

- Skærtorsdag, der i år falder 2. april, er erfaringsmæssigt den største trafikdag i selve påsken. Den dag er der betydeligt flere biler på vejene imellem klokken 9.00 og 15.00 end på normale torsdage i samme tidsrum, oplyser Vejdirektoratet.

Fra påsken begynder et nyt kapitel i historien om udvidelsen af Køge Bugt Motorvejen. På Vestmotorvejen lige før Køge vil der nemlig kun være et enkelt spor farbart indtil slutningen af 2016.

- Den altovervejende påskeferietrafik går mellem Sjælland og Jylland samt til og fra grænseovergangene i Sønderjylland og på Lolland og Falster. Det er derfor især Køge Bugt Motorvejen, Vestmotorvejen og Fynske Motorvej og rute 21 til og fra Sjællands Odde, der trækker trafikken mellem landsdelene, mens Sydmotorvejen og Sønderjyske Motorvej er de fortrukne rejseruter mellem Danmark og Tyskland, oplyser Vejdirektoratet.

Derudover kan der være lidt mere trafik end normalt hen mod de populære sommerhusområder rundt om i landet.

Vejdirektoratet har lavet denne oversigt over den formodede påsketrafik 2015
Vejdirektoratet har lavet denne oversigt over den formodede påsketrafik 2015

Med bus
For Rødbillet.dk, som er billigbusser mellem landsdelene, er rejsetrykket størst onsdag og Skærtorsdag og igen 2. Påskedag.

- Det er gået over al forventning med billetsalget, og derfor har vi sat 45 ekstra busser ind. På den måde kommer BaneDanmarks sporarbejde os til gode, siger Thomas Hintze, der er direktør hos busselskabet.

Han fortæller, at der stadig er billetter at få, men det begynder at knibe med at få busser, fordi DSB også bruger busser som togbusser.

- Onsdag og torsdag kan vi se, at det mest er afgangene fra København til Jylland, som er ved at være fyldte. Omvendt rejser folk så tilbage til København om mandagen, siger Thomas Hintze.

Oversigt over vejarbejde og meget trafikkerede påskeveje (Foto: Vejdirektoratet)
Oversigt over vejarbejde og meget trafikkerede påskeveje (Foto: Vejdirektoratet)

1 af 4 BaneDanmarks sporarbejde i påskedagene (Foto: DSB)
2 af 4 Vejdirektoratets oversigt over travle påskedage i trafikken (Foto: Vejdirektoratet)
3 af 4 Påsketrafikken 2015 (Foto: Vejdirektoratet)
4 af 4 Påskedagene kalder på travle trafikdage (Foto: Jens Panduro)
17 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere