Stor mystik: Blev gravid teenager begravet levende?

Familiemedlemmer til 16-årige Neysi Perez mener, at teenageren vågnede op i en kiste og råbte efter hjælp. Derfor skyndte de sig at få hende på hospitalet, men her erklærede lægerne hende død

Familiemedlemmer til en 16-årig pige mener, at hun blev begravet levende.

At blive begravet levende hører til blandt et af de mest frygtede mareridt. Et mareridt som tilsyneladende blev virkelighed for 16-årige Neysi Perez fra Honduras i Mellemamerika.

Mistankerne om at noget var helt galt begyndte, da familiemedlemmer bemærkede, at et lille vindue i kisten var smadret, og at der var mærker på Neysi Perez' fingerspidser.

Neysi Perez var gravid i 3. måned, da hun en nat vågnede op for at gå på toilettet, hvorefter hun pludselig blev bevidstløs. Man antager, at hun fald om i et panikanfald efter at have hørt en byge af skud.

Men da hun begyndte at skumme omkring munden, ringede hendes religiøse forældre til den lokale præst, fordi de mente, at hun var blevet besat af en ond ånd.

Familiemedlemmer fortæller ifølge Daily Mail, hvordan præsten forsøgte at uddrive den onde ånd fra hende, men hun virkede livløs og blev sendt til hospitalet, hvor lægerne tre timer senere konstaterede, at hun var død.

Ægteparret Suphanee, 31, og Claus Sommer Jensen styrtede tre etager ned, da deres ejendom kollapsede - nu vil de aldirg bo i etageejendom igen. (Foto: René Schütze) Tæt på De snød døden: Vi blev levende begravet

Neysi Perez blev begravet i sin brudekjole, som hun netop havde båret ved sit bryllup med Rudy Gonzales.

Dagen efter begravelsen besøgte hendes mand graven og slog straks alarm, da han hørte slag og skrig inde fra kisten:

- Da jeg lagde min hånd på kisten, kunne jeg høre larm derindefra.  Jeg hørte slag, og så hørte jeg hendes stemme. Hun råbte om hjælp. Det var en dag siden, vi begravede hende, så jeg kunne ikke tro det. Jeg var ekstatisk og fuld af håb, siger Rudy Gonzales til den lokale tv-station Primer Impacto.

På tv-optagelser kan man se, hvordan hendes sørgende familie smadrer den betongrav, hendes kiste ligger i, for at få hende ud. Efterfølgende blev hun - stadig liggende i kisten - kørt til det nærmeste hospital, hvor læger forsøgte at genoplive hende. Men alle deres undersøgelser viste, at hun var klinisk død.

- Hele familien stormede ind, de brød faktisk nærmest døren ind og kom med pigen i kisten. Jeg sagde til dem, at de skulle tage hende ud og lægge hende på sengen. Alle påstod, at hun var i live, så jeg gennemgik de nødvendige procedurer. Vi evaluerede og prøvede alt, men pigen var død. De lagde hende tilbage i kisten og tog hende tilbage til kirkegården igen, siger lægen Claudia Lopez.

Se også: TV: Mindst 100 mennesker levende begravet i mudderskred

Lægerne mener, at Neysi Perez har haft et alvorligt panikanfald, som midlertidigt har stoppet hendes hjerteaktivitet. Endnu en hypotese går på, at hun har haft katapleksi angreb, som er et pludseligt tab af muskelstyrke og muskelkontrol , hvilket kan skyldes stærke følelsesmæssige påvirkninger som frygt. Under et katalpleksisk angreb er personen ved bevidsthed, men vedkommende kan hverken bevæge sig eller tale.

Efterfølgende er hun muligvis død pga. iltmangel, da hun vågnede op i den lukkede kiste.

- Da vi havde taget hende ud af graven, lagde jeg min hånd på hendes krop. Hun var stadig varm, og jeg kunne mærke et svagt hjerteslag. Hun havde skrammer på panden og på fingrene. Det lignede, at hun desperat havde prøvet at komme ud af kisten og derfor var kommet til skade, siger kusinen, Carolina Perez.

Se også: TV: Familie hører død søns hjerte banke igen

Neysi Perez' mor er overbevist om, at hendes datter blev begravet levende og bebrejder nu lægerne for at have været for hurtige til at erklære hende død:

- Lægerne erklærede hende død, men alle andre omkring mig blev ved med at sige det modsatte. Det så ikke ud som om, hun var død. Selv dagen efter var farven på hendes krop stadig almindelig, og den lugtede ikke. Det så bare ud som om, hun var i en dyb søvn. Der var ingen dødsstivhed, hendes krop var stadig fleksibel. Det var umuligt, at hun skulle have været død i så mange timer, siger hun.

47 kommentarer
Vis kommentarer