Stor mystik om 'forsvundet' kronprins: Ikke set offentligt i 42 dage

Den saudi-arabiske kronprins, Mohammed Bin Salman, er ikke blevet set offentligt, siden der blev affyret skud ved det royale palads 21. april. Det har skabt rygter om, at kronprinsen er død

Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman, mødes med Yemens præsident Abdrabbuh Mansour Hadi. Denne video er ikke den omtalt i artiklen. FOTO: Al Ikhbariya

Siden 21. april har der floreret rygter om den saudi-arabiske kronprins, Mohammed Bin Salmans, velbefindende, idet han ikke er blevet set offentligt siden da.

Rygterne er opstået efter en skudepisode den pågældende dag i Saudi-Arabiens hovedstad Riyadh ved det kongelige palads.

Hoffet hævder, at episoden drejer sig om nogle vagter, der skød mod en uofficiel drone, der var fløjet indover paladset. Dronen blev ifølge statsmediet SPA Media skudt ned af de royale vagter, og ingen kom til skade, skriver CNN.

På nettet har den episode dog et helt andet handlingsforløb, hvor flere spekulerer i, om kronprinsen blev skudt, og om han overhovedet er i live.

Det har fået det kongelige hof til frigive en video af kronprinsen, der holder et økonomisk møde i Jeddah 29. maj. Videoen blev også sendt på statens tv-kanaler. Det har dog ikke været muligt at verificere, om videoen rent faktisk er fra 29. maj.

Det er heller ikke alle, der tror på kongerigets udlægning af sagen, hvorfor der er kommet spekulationer om et kupforsøg.

Bitre fjender
Rygterne blev hovedsageligt startet af Kayhan, der er en konservativ iransk avis, som påstod at have set en rapport fra en unavngiven saudi-arabisk efterretningstjeneste.

Rapporten skulle eftersigende indeholde spekulationer om kronprinsens skæbne. Det skal nævnes, at Iran og Saudi-Arabien er bitre fjender.

En anonym blogger ved navn Mujtahidd, der har over to millioner følgere på Twitter, påstår ligeledes, at skuddene kom fra armerede biler med 50 mm geværer monteret, der angreb paladset. Mujtahidd har tidligere 'breaket' flere store historier om det saudi-arabiske hof.

Siden episoden 21. april har kongedømmet sendt flere billeder af kronprinsen ud, men der har ikke været datomærkninger på selve billederne.

Se også: Saudi-Arabien vil bygge en gigantisk underholdningsby

Se også: Saudiarabisk prins blev løsladt - er blevet milliarder rigere på få dage

 

63 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere