Stor nedtur for populær turistattraktion

Søndervig Sandskulptur har fået et strakspåbud af Arbejdstilsynet

Arbejdstilsynet vil inden for en måned gennemføre et opfølgende skærpet tilsyn, som skal sikre, at der er kommet styr på sikkerheden. Arkivfoto: Sanne Vils Axelsen
Arbejdstilsynet vil inden for en måned gennemføre et opfølgende skærpet tilsyn, som skal sikre, at der er kommet styr på sikkerheden. Arkivfoto: Sanne Vils Axelsen
Følg Samfund

Medarbejdere har været i risiko for store skader eller i værste tilfælde døden i forbindelse med deres arbejde hos Søndervig Sandskulptur.

Det vurderer Arbejdstilsynet, som efter et tilsynsbesøg 20. april har givet sandskulpturfestivalen et strakspåbud, skriver TV Midtvest på baggrund af en aktindsigt i sagen.

'Uheldigt'
Ifølge mediet har de ansatte arbejdet i et område med gevindstænger, der ragede ud i fem til seks meters højde, uden der var opsat rækværk eller anden sikkerhed mod nedstyrtning.

Det er denne manglende sikkerhed, som har ført til påbuddet.

- Det er uheldigt, for de havde ikke brugt de fornødne stilladser og afspærringer, som vi normalvis bruger, når vi stamper, så det er en meget, meget uheldig sag, siger direktør for Søndervig Sandskulptur Karsten Vestergaard Nielsen til mediet.

- Det er mit fulde ansvar, og det er ikke godt nok, jeg ønsker jo ikke, at medarbejderne kommer hjem uden arme og ben eller i værste tilfælde blive slået ihjel. Så sikkerheden er fremfor alt, og det kommer det også til at være fremover.

Siden påbuddet blev udstedt, har arbejdet med sandskultupturerne stået stille, og Arbejdstilsynet vil inden for en måned gennemføre et opfølgende skærpet tilsyn, som skal sikre, at der er kommet styr på sikkerheden.

Det er ifølge direktøren første gang, at virksomheden får et strakspåbud.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+