Stor nyhed på vej til danske veje: - Har aldrig set noget lignende

En ny vejstribe vil øge trafiksikkerheden i Danmark - den kan potentielt erstatte alle vejstriber i fremtiden

De nuværende striber er svære at se i mørke, hvis det har regnet. Det vil måske ændre sig fremover. Arkivfoto: Finn Frandsen
De nuværende striber er svære at se i mørke, hvis det har regnet. Det vil måske ændre sig fremover. Arkivfoto: Finn Frandsen

Bilister i Danmark kan muligvis allerede fra næste år se frem til større sikkerhed, når de begiver sig ud på vejene.

Et samarbejde mellem Vejdirektoratet og producenterne Eurostar Danmark og Geveko Markings har resulteret i en ny støjfri, lysende vejstribe kaldet 'Longdot'.

Danmarks nuværende vejstriber kan ikke ses i mørke, når der ligger vand på dem. Linjerne i vejkanten lyser dog op, men deres problem er, at de støjer for meget.

Den nye vejstribe er en kombination af det bedste fra de to typer af vejstriber, hvilket betyder, at 'Longdot' kan erstatte alle vejstriber i fremtiden.

Direktøren i Eurostar Danmark, Jesper Wraae-Bess, der har været med til at udvikle vejstriberne, kalder det et gennembrud inden for trafikafmærkning.

- Det vil betyde færre trafikuheld. Det vil være et af de elementer, der skal til for at nedbringe antallet af ulykker i Danmark.

- Alle, der har været med til at udvikle dem, Vejdirektoratet, entreprenører og producenter, har aldrig set noget lignende. Alle siger i kor: 'Det her er løsningen', siger han.

Vejdirektoratet anbefaler kraftigt vejstriben, men det er i sidste ende en politisk beslutning, om den nye vejstribe skal bruges på de danske veje.

- Med 'Longdot' kan vi fremover få trafikken bedre fordelt. Det vil være til glæde for bilisterne, vejnettet og trafiksikkerheden, siger fagprojektleder hos Vejdirektoratet Kenneth Kjemtrup i en pressemeddelelse.

Vejstriben testes i øjeblikket på Vejdirektoratets teststrækning ved Gørlev i Nordvestsjælland.

160 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere