Stor oversigt: Disse Kiwi-forretninger bliver til Spar eller Meny

103 Kiwi-forretninger forsvinder, men 30 af dem bliver lavet om til Spar eller Meny. Se hvilke, butikker der får nyt navn og koncept her

Her kan du høre koncernchef i Dagrofa, Per Thaus, forklaring på, hvorfor Kiwi må lukke

En sidsteplads på listen over landets mest populære discount-butikker blev til sidst for meget for kæden Kiwi.

Derfor fortale selskabet bag, Dagrofa, i fredags, at alle landets forretninger lukker. Planen er, at alle butikker er væk inden 1. august.

I alt er der 103 butikker, som nu skal lukkes ned. Det er dog ikke alle, som helst stopper med at sælge dagligvarer. Dagrofa afslørede således ved mødet med sine Kiwi-medarbejdere i fredags, at 30 af butikkerne får lov at blive lavet om til enten Spar-butikker eller Meny.

Og nu er oversigten, over hvilke butikker der bliver transformeret, offentliggjort.

Nedenfor kan du således klikke dig hen de Kiwi-forretninger, hvor man fortsat kan købe mad i lokalerne. Størstedelen af butikkerne, der lavers om, bliver til Spar.


Se herover hvilke steder Kiwi bliver til enten SPAR eller MENY. De røde bliver SPAR, de grønne MENY. De blå er helt nye MENY-butikker, mens den enlige sorte bliver til enten SPAR eller MENY. Grafik: Heine Jørgensen

2.400 medarbejdere rammes
Dagrofa meddelte i fredags, at omkring 2.400 medarbejdere kommer til at blive berørt af de mange kommende lukninger.

Ifølge HK Handel skal 1650 ansatte fyres i forbindelse med lukningerne, mens 800 kan fortsætte i Dagrofas andre butikker.

- Beslutningen om at lukke Kiwi-kæden har ikke været nem at træffe. Hele Kiwi-organisationen har gjort et kæmpe stykke arbejde med udviklingen af Kiwi. Men vi må bare erkende, at det ikke er lykkedes for os at få rigtig fodfæste på et discountmarked, som er præget af hård konkurrence, siger Per Thau, der er koncernleder i Dagrofa.

Kæden kom hertil i 2008 fra Norge og er eget af selskabet Dagrofa, der også ejer Meny og Spar. Lukningen af Kiwi betyder, at Dagrofa mister ni procent af sin koncernomsætning.

Discount-krigen i tal

Få her et overblik over de seks discountkæder og deres butikker:

* Netto med 455 butikker.

* Fakta med 406 butikker.

* Rema 1000 med omkring 280 butikker.

* Aldi med omkring 230 butikker.

* Kiwi med 103 butikker.

* Lidl med 98 butikker.

Kilder: Butikskædernes hjemmesider.