Stor oversigt: I de her kommuner var sommeren bedst og værst

Sommeren er slut, og derfor har DMI opgjort, hvor det var bedst og værst at holde sommerferie i Danmark

Det har været lidt af en møgsommer - Ekstra Bladet TV har samlet nogle lavpunkter her

Sommeren 2017 har i den grad været en til glemmebogen, hvis man er typen, der sætter pris på høje temperaturer og solskinsvejr.

Ganske vist skal vi kun tilbage til sommeren 2015 for at finde en koldere sommer, men der har ikke været færre solskinstimer siden år 2000. Samtidig har det været den vådeste sommer siden 2011.

Spørgsmålet er dog, om sommeren har været helt ens for alle danskere landet over. Og der er svaret klart: Nej.

DMI har således udviklet et pointsystem, der opgør, hvor det har været bedst og værst at opholde sig i landets 98 kommuner. Ud fra systemet har Ekstra Bladet produceret nedenstående kort, hvor du kan se landets tre værste og tre bedste sommerkommuner:

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

For at se hele opgørelsen kan du klikke her.

Point ud fra antal kommuner
Systemet bruger middeltemperatur, nedbør og solskinstimer som parametre og giver point fra 1 til 98.

Målt på de tre parametre har Vordingborg været det bedste sted at opholde sig denne sommer, da den sydsjællandske kommune scorer højest med 261 point.

Det er ikke så mærkeligt, hvis det overrasker de lokale borgere, for hele 14 kommuner har haft en varmere sommer. Der er også 11 kommuner, der har haft mindre regn, mens Vordingborg kun overgås af fire kommuner, når det kommer til solskinstimer.

Der er altså ingen topplaceringer til Vordingborg, som i stedet hiver sejren hjem på høje placeringer på alle tre parametre.

Solskinsø og udlængsel
Bornholm lever i øvrigt op til tilnavnet 'solskinsøen' og har klart flest solskinstimer, da 743,9 timer er 52,3 timer mere end Samsø. Alligevel må Bornholm nøjes med en fjerdeplads i DMI's pointssystem.

Sommervejret har skabt en naturlig udlængsel hos soltrængende danskere, da prisen på de normalt så billige afbudsrejser blev presset op af danskere, der havde forventet at spendere sommerferien på de hjemlige breddegrader.

Av for en afbudsrejse: Det dårlige danske vejr får priserne i top