Storbritannien afviser ikke Assad i overgangsregering

Bashar al-Assad hører ikke til i Syrien på langt sigt - men måske på kort sigt, siger premierminister Cameron

Den britiske premierminister, David Cameron, vil ikke udelukke, at den syriske præsident, Bashar al-Assad, kan blive en del af en midlertidig overgangsregering i Syrien, der på fjerde år er kastet ud i borgerkrig.

Det siger David Cameron til Sky News på vej til New York, hvor den syriske borgerkrig er blandt hovedtemaerne ved FN's Generalforsamling.

Den konservative britiske premierminister afviser dog, at den syriske præsident kan være en del af en langsigtet løsning.

- Det, der står meget klart, er, at Assad ikke kan være en del af Syriens fremtid på langt sigt, citerer Sky News David Cameron for.

Også den britiske avis The Telegraph citerer samtidig en kilde i den britiske regering for, at Storbritannien er åben over for at holde Bashar al-Assad ved magten på kort sigt som del af en overgangsregering.

For nylig har Rusland oprustet militært i Syrien for at styrke den syriske præsident, der længe har været Moskvas allierede.

Ifølge den russiske præsident, Vladimir Putin, bør det internationale samfund vise Bashar al-Assad sin fulde støtte i kampen mod Islamisk Stat.