Storbritannien betaler for asylansøgere med ulandshjælp

Den britiske regering vil lade ulandsbistanden betale for asylansøgere i Storbritannien

Den britiske regering vil tage imod et ekstra antal asylansøgere i forbindelse med den verserende krise, og finansieringen vil ske med midler, som kommer fra kontoen for ulandsbistand.

De penge skal bruges til at betale for boliger til asylansøgere som led i "en fundamental nytænkning" for, hvordan den voksende krise skal håndteres, siger finansminister George Osborne ifølge avisen The Independent.

Finansministeren siger, at ulandsbistanden bør bruges på en måde, der hjælper "Storbritanniens nationale interesser" og ikke kun "resten af verdens interesser".

Se også: Følger tysk opskrift: Brøndby lancerer flygtningehjælp

Storbritannien har hidtil stået fast på, at landet ikke vil tage imod ekstra migranter trods krisen. Men denne politik blev ændret forleden, da et billede af en lille død syrisk dreng, der var skyllet op på en strand i Tyrkiet, ramte alverdens forsider.

- Det billede rørte ved noget i den britiske offentlighed og hos politikere, der så det forfærdelige, som sker, siger Osborne til BBC.

Han fastholder dog, at Storbritanniens regering ikke har ændret politik på området.

Men:

Se også: Paven opfordrer Europas kirker til at huse migranter

- Vi vil tage fat på problemet med både hjerne og hjerte.

Det er ikke umiddelbart klart, hvor mange asylansøgere briterne nu er klar til at tage imod. The Sunday Times har citeret kilder i regeringen i London for at sige 15.000.

The Independent citerer også kilder i regeringen, men det kan næppe være de samme, for de her kilder taler om 10.000.

Mandag taler premierminister David Cameron i parlamentet i London. Her ventes han at give yderligere detaljer om planerne for at tage imod de ekstra asylansøgere, herunder antal, finansiering, og hvor de skal komme fra.

Om det for eksempel er mennesker fra den strøm af migranter, der bevæger sig op imod det nordlige Europa, eller om det er mennesker, som findes blandt de hundredtusinder af syrere i flygtningelejre i Libanon og Jordan.

Se også: Chartergæster på græske øer har medbragt 15 ton nødhjælp

22 kommentarer
Vis kommentarer