Storbritannien har flest bekræftede coronadødsfald i Europa

Over 32.000 personer er bekræftet døde efter at være blevet smittet med coronavirus i Storbritannien

Ansatte på Nightingale-hospitalet i London ses her på arbejde under det omfattende coronavirusudbrud i Storbritannien. Foto: John Sibley/Reuters
Ansatte på Nightingale-hospitalet i London ses her på arbejde under det omfattende coronavirusudbrud i Storbritannien. Foto: John Sibley/Reuters

Storbritannien er tirsdag blevet det land i Europa, der har registreret flest coronarelaterede dødsfald.

Over 32.000 personer er således bekræftet døde efter at være blevet smittet med coronavirus. Det viser officielle britiske tal.

Storbritanniens Nationale Statistikkontor oplyser tirsdag, at der frem til og med den 24. april har været 29.648 dødsfald i England og Wales, hvor Covid-19 har stået på dødsattesten.

Sammenlagt med dødsfald fra Skotland og Nordirland er tallet 32.313.

Det er flere registrerede dødsfald end Italien, der var det første europæiske land, der blev hårdt ramt af coronavirusudbruddet.

Der er dog også forskel på, hvordan landene opgør coronadødstal.

Britiske ministre er ifølge nyhedsbureauet Reuters ikke tilhængere af at udlede konklusioner af selve coronadødstallet.

De mener, at det er mere nøjagtigt at se på, hvor meget antallet af dødsfald af alle årsager ligger over gennemsnittet i forhold til andre år.

De nye tal fra Storbritannien betyder også, at det nu er det land i verden med næstflest coronarelaterede dødsfald.

Kun USA har flere. Her har myndighederne bekræftet knap 69.000 dødsfald hos personer, der har været smittet med coronavirus. Det fremgår af den seneste opgørelse fra amerikanske Johns Hopkins University.

Storbritanniens dødstal på godt 32.000 svarer til 48,5 dødsfald per 100.000 indbyggere. Til sammenligning har Danmark bekræftet 493 døde med coronavirus. Det svarer til 8,5 døde per 100.000 indbyggere.

Coronavirusset spredte sig oprindeligt i slutningen af 2019 fra den kinesiske millionby Wuhan. Siden da har det spredt sig til lande over hele kloden.

Store europæiske lande som Italien, Spanien, Frankrig og Storbritannien har været særligt hårdt ramt, siden virusset kom til Europa.