Storby ramt af oversvømmelser: Politiet træt af 'idiotiske bilister'

14 bilister måtte hjælpes fri, da Sydney fik en måneds regn på to timer

Politiet i Sydney er træt af 'idiotiske bilister', der bliver fanget i vandmasserne. Video: AP/Newsflare.
Følg Samfund

Den australske millionby Sydney er onsdag morgen lokal tid blevet ramt af en voldsom storm, der har kostet to mennesker livet og efterladt gaderne oversvømmede, skriver australske ABC.

I det værst ramte område fik man over 100 millimeter regn på to timer. Det efterlod gaderne oversvømmede, og de lokale beredskabsmyndigheder måtte 14 gange rykke ud og hjælpe hvad det lokale politi beskriver som 'idiotiske' bilister, der var blevet fanget i vandmasserne.

- Vi er virkelig bekymrede over folk, der prøver at krydse oversvømmede gader eller vandløb i det her vejr. Og vi har allerede set idiotisk kørsel i dag, udtaler vicepolitikommisær Michael Corboy.

- Det er ekstremt farligt, særligt i mindre biler, og vi har før set masser af tilfælde, hvor folk bliver skyllet væk og dræbt, både i New South Wales og i resten af Australien.

En 14-årig dreng har mistet livet i et trafikuheld, der ifølge News.com.au skyldes det voldsomme vejr. Derudover omkom en frivillig beredskabsmedarbejder, som skulle være kollapset under uvejret.

To betjente er desuden kommet til skade, da et træ væltede ned over deres bil.

De voldsomme regnmængder, der ramte onsdag, svarer til en hel november måneds nedbør. Dermed blev onsdag 28. november 2018 den vådeste novemberdag i 34 år.

Regnvejret har dog hovedsageligt ramt kystområder i New South Wales og er ikke trukket længere ind i den australske delstat, hvor det ellers kunne have hjulpet på den tørke, der plager regionen, beretter BBC.

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind