Annonce:
Annonce:

Store ændringer: Kendt nyhedssite lukker

Det kendte nyhedssite mx.dk lukker, mens Metroxpress skifter navn. Samtidig oplyser Berlingske Media, at 93 stillinger bliver nedlagt

Tidligere TV-boss, Michael Dyrby, er ny chef for BT og nu også BT Metro (Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Scanpix/ritzau 2018)
Tidligere TV-boss, Michael Dyrby, er ny chef for BT og nu også BT Metro (Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Scanpix/ritzau 2018)
Annonce:
Følg Samfund

Det er slut med nyhedssitet mx.dk.

Det oplyser Berlingske Medias nye koncernchef Anders Krab-Johansen til MediaWatch.

Samtidig er det slut med Kids News hos Berlingske, mens avisen Metroxpress skifter navn til BT Metro. Det er nogle af hovedkonklusionerne i de store ændringer som Berlingske Media hos deres medier netop har offentliggjort.

- Det, som vi gennemfører nu, er en nærmest dramatisk digital omstilling af Berlingske Media. Vi har fire hovedprodukter, der hver især kommer til at se en stor forandring, og jeg vil vove den påstand, at inden året er omme, er vi det mest moderne mediehus i Danmark, siger koncernchef og udgiver Anders Krab-Johansen til MediaWatch.

Her er overblikket over alle de mange ændringer:

De mange ændringer kommer også til at have konsekvenser for medarbejderne. Berlingske Media oplyser, at der skal nedlægges i alt 93 stillinger. Det svarer til mere end hver tiende.

Annonce:

29 redaktionelle stillinger nedlægges, 20 HK-stillinger skal væk, mens 12 leder- og specialstillinger bliver nedlagt.

- Jeg ville ønske, at jeg kunne undgå afskedigelser. Det er en trist måde at starte på, siger Anders Krab-Johansen til Mediawatch.

BT gratis - Berlingske koster
For fremtiden vil bt.dk blive hovedsiden for kombinationen af BT og Metroxpres og vil blive gratis. Papiravisen BT får færre sider.

Berlingskes hjemmeside vil til gengæld koste penge. Det vil koste 99 kroner om måneden. Papirudgaven vil beholde sin størrelse.

Som led i planen bliver den egentlige produktion af aviser flyttet ud af koncernen til selskabet Wunderkind.

- Vi går fra at have produktionen af papiraviser som omdrejningspunkt til at lade indholdsproduktionen - altså vores journalistik - være omdrejningspunktet.

- Det betyder, at vi vil stå for journalistikken, mens vi lader et eksternt firma stå for produktionen af selve papiraviserne.

Annonce:

- Det er en stor beslutning, men nødvendig i bestræbelserne på at skabe en stærk fremtidssikker platform for Berlingske Media, siger Anders Krab-Johansen til Berlingske Business.

Opdateres...

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: