Annonce:
Annonce:

Store kyllinger ryger ned på stribe: Endelig er dansk kæmpekrokodille begyndt at æde

Det tog et år, før dyrepasserne i Krokodille Zoo på Falster fik kæmpekrokodillen Sobek til overhovedet at spise noget. Nu går det forrygende. Se den enorme krokodille i aktion herunder

Se den enorme krokodille æde flere store, hele kyllinger. Video: Niklas Skipper
Annonce:
Følg Samfund

Det skulle tage et helt år, før dyrepasser Niklas Skipper fra Krokodille Zoo på Falster fik kæmpekrokodillen Sobek til at spise noget som helst.

Og siden har det faktisk været vanskeligt at få den kræsne fætter fra Sydafrika til at spise godt og regelmæssigt.

Men nu er der styr på det, fortæller dyrepasser Niklas Skipper. Han har optaget en video, der dokumenterer hans påstand meget godt.

Det var i maj 2015, at zoo-direktør René Hedegaard rejste til Sydafrika for at hente den fem meter lange og 600 kilo tunge Sobek. Den mere end 30 år gamle krokodille er så stor, at den menes at være den største af sin slags i hele Europas zoo-verden.

Annonce:

- Vi havde problemer, da han ikke ville spise. Men vi var på en måde klar over, at det kunne være sådan. I maj startede Afrikas vintersæson. Og her går krokodiller i en slags vinterdvale, fordi det køligere vejr gør, at deres fordøjelsessystem ikke virker så godt. Da han skulle ud af vinterperioden, startede så den danske vinter. Det tog næsten et år, hvor han overhovedet ikke spiste, siger Niklas Skipper til Ekstra Bladet.

Sobek elsker kylling. Faktisk er det det eneste, han gider at æde. Foto: René Hedegaard
Sobek elsker kylling. Faktisk er det det eneste, han gider at æde. Foto: René Hedegaard

Vil kun æde kyllinger
Så længe uden føde er det kun de færreste dyrearter, der kan klare. Men krokodiller og en række slangearter er i stand til det. Og efter det første år begyndte Sobek også at tage føde til sig.

Men Sobek er kræsen, fortæller Niklas Skipper.

- Sobek rører ikke andet end kyllinger. De andre krokodiller får store, lækre regnbueørreder, kaniner og høns. Han rører det ikke, forklarer dyrepasseren.

René henter denne kæmpe-krokodille til Falster

Det betød, at personalet i Krokodille Zoo en gang om ugen kørte i Netto og købte otte store, ferske 1200 grams kyllinger.

- Det var det eneste, han gad spise, siger Niklas Skipper.

Annonce:

Får hjælp af hønseopdrætter
Krokodiller har imidlertid brug for at spise hele dyr med organer og indvolde og det hele. Og efter en lang periode, hvor Niklas Skipper snød Sobek og puttede rotter i de ferske kyllinger, er det nu lykkedes ham at finde en løsning.

En lokal kyllingeproducent leverer plukkede kyllinger med indvolde og det hele til Krokodille Zoo. Og Sobek har lært at spise dem med største velbehag, som det ses i videoen.

Niklas Skipper fortæller, at Sobek nu spiser mellem fem og ti hele kyllinger en gang om ugen. I sommerhalvåret to gange om ugen.

- I gennemsnit spiser han otte kyllinger ad gangen.

Artiklen fortsætter under videoen...

Sobek er så stor, at han kan knuse knogler med sine kæber, fortæller Niklas Skipper. Foto: Niklas Skipper
Sobek er så stor, at han kan knuse knogler med sine kæber, fortæller Niklas Skipper. Foto: Niklas Skipper

Fodringsvideo set masser af gange
I torsdags blev Sobek fodret sidst. Det optog Niklas Skipper på video. Ekstra Bladet har fået tilsendt fodringsvideoen, efter at Niklas Skipper først har lagt den på sin egen private Facebookside. Her er den blevet set 23.000 gange, ligesom den er delt 437 gange af krokodille-entusiaster rundt i verden.

- I just love to feed this guy (Jeg elsker bare at fodre denne fyr), skriver Niklas Skipper og ledsager sit opslag med tre krokodille-emojis.

Annonce:

Krokodille dræber kvinde i Australien: Disse syv dyr koster flere menneskeliv

Kongen af zoo
Niklas Skipper fortæller, at Sobek i øvrigt over de sidste to år er blevet kongen af Krokodille Zoo på Falster.

- Han har sit harem med tre hunner, som bor hos ham. De parrer sig på livet løs. Om sommeren ligger han og slår kæberne sammen i vandoverfladen. Og han laver parringsdans ved at brøle og få vandet til at ryste. Han er faldet godt til og har også vist sig at være en gentle giant, siger Niklas Skipper til Ekstra Bladet.

Han fortæller i øvrigt, at kameravinklen i videoen ikke snyder. Sobek er bare stor.

- Jeg kan være så tæt på med kameraet, fordi jeg kender dens kropssprog. Jeg kender Sobek efter at have fodret ham i så lang tid, siger Niklas Skipper, der kun en gang er blevet bidt af en af krokodillerne i Krokodille Zoo.

Det var en halvanden meter stor krokodille. Den bed så hårdt, at der stadig er et stort ar på Niklas Skippers knæ.

Krokodille Zoo holder for tiden vinterlukket. Den nye sæson begynder i februar. Niklas SKipper fortæller, at man har et nyt projekt på tegnebrættet og er ved at undersøge muligheden for at få pumaer i et anlæg til sommer.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: