Store medier går sammen: Klart der kommer fyringer

'BTMX' er en kommende realitet, og fredag holdt de nye folk i spidsen pressemøde

BT og Metroxpress indgår et overraskende samarbejde.

Det oplyser de to medier på deres respektive hjemmesider.

- Vi slår kræfterne sammen, fordi det simpelthen giver god mening - for læsere, for annoncører og som forretning. Sammen har de to titler en enorm rækkevidde med over 600.000 daglige avislæsere og digitalt er de i kontakt med over 2,5 millioner danskere hver måned. Den rækkevidde forventer vi at øge yderligere. Begge titler skaber indhold af høj kvalitet og vores tilgang til læsere og annoncører er unik i markedet, siger Mette Maix, adm. direktør for Berlingske Media.

Ifølge BT vil de to aviser fortsat udkomme som man kender dem i dag, men redaktionerne lægges sammen. Dermed skal de journalister, der lige nu leverer til de enkelte medier, levere stof på tværs af de to aviser.

- Vi tror fuldt og fast på, at der er en plads i markedet til et medieselskab med BT og MX' rækkevidde og kvalitetsindhold.

- Vores ambition er at levere den bedste kvalitet både til de læsere og brugere, som benytter vores gratis tilbud og til vores betalende kunder. Uanset om de læser med på print eller digitalt på mobil eller desktop, siger Mette Maix.

Hun har på et pressemøde klokken 12.30 fortalt, at fyringer i forbindelse med sammenlægningen ikke kan undgås.

I den forbindelse forlader flere ledere Metroxpress, mens sammenlægningen også koster BT's to nuværende chefredaktører, Olav Skaaning Andersen og Karl Erik Stougaard, jobbet.

Fremover vil det være Niels Grund, der bliver konstitueret som ansvarshavende chefredaktør, mens MetroXpress tidligere ansvarshavende, Jonas Kuld Rathje, træder ind i en rolle som chefredaktør for de to udgivelser, der samlet vil gå under navnet BTMX.

36 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere