Store rejsehelvede: Fortsat timelange køer på vejene

En seks kilometer lang kø forhindrer rejselystne danskere i at komme frem til færgen i Rødby

Strækningen før Rødby Færgeleje er det værste sted - dette foto er taget her til morgen. (Foto: Claus Hansen)
Strækningen før Rødby Færgeleje er det værste sted - dette foto er taget her til morgen. (Foto: Claus Hansen)

Det er store rejsedag i Danmark, hvorfor rigtig mange danskere har sat kursen sydpå. Den vej går eksempelvis over færgen i Rødby, men i dag har der været mere prop end hul på vejene. Tidligt morgen stimlede bilisterne sammen i en tre kilometer lang kø. En kø som bare vokser og vokser.

- Lige nu er køen fem til seks kilometer lang. Det giver en forsinkelse på alt fra en til to timer, siger den vagthavende Kenni Lund hos Vejdirektoratet til Ekstra Bladet.

I Rødby kan man tage færgen fra Danmark til Puttgarden i Tyskland. Ruten er meget populær. I tillæg gik en af færgerne ned, og det er kombinationen af den defekte færge og en masse mennesker på vejene, som har skabt problemerne for de mange rejsende.

- Der er mange mennesker på vejene. Hvis en af afgangene bliver aflyst, skaber det kun endnu større kø, siger Kenni Lund.

Strækningen før Rødby Færgeleje er det værste sted - dette foto er taget her til morgen. (Foto: Claus Hansen) Samfund Store rejsehelvede: Biler vender på motorvejene - kø i dag

Tidligere på dagen advarede politiet mod, at nogle billister tyede til hasarderede u-vendinger på selve motorvejen. Ifølge Kenni Lund har meldingerne dog været positive.

- Folk har været gode til at forberede sig, siger den vagthavende, der forventer mere ro på vejene efter klokken 20.00.

- Lige nu er der mange mennesker i Rødby, på Køge Bugt-motorvejen, på de fynske motorveje og på de sønderjyske motorveje. I morgen forventer vi, at trafikken bliver tæt, men det bliver ikke så slemt, som det har været i dag, siger Kenni Lund.

Man kan finde mere information på trafikken.dk og de har også forskellige apps med live-opdateringer.

24 kommentarer
Vis kommentarer