Storebæltsbroen genåbnet

Lange trafikkøer

Storebæltsbroen blev kl. ca. 13.15 genåbnet i begge retninger efter en lukning på godt to timer.

Sydsjællands Politi lukkede broen omkring kl. 11 tirsdag, efter fire biler var blevet ramt af faldende isklumper fra pyloner og kabler og fik knuste ruder. Én kom til skade.

Se også: Fire biler ramt af is på Storebæltsbroen

Ved broens åbning var der kø fra Nyborg og til Sprogø i østgående retning på ca. 10,7 km. I vestgående retning var der også kø på knap 4,2 km, ifølge TomTom.

Kort før kl. 14 var køen reduceret til under 3 km på E20 motorvejen i østgående retning omkring Nyborg. På samme tid var stadig kø på E20 motorvejen i vestlig retning på knap 6 km øst for Storebæltsbroen.

Sydsjællands Politi siger på Twitter, at køen afvikles stille og roligt.

- Brug af nødspor er både farligt og ulovligt. Prøv at udvise tålmodighed, siger vagtchefen i et Tweet

DSB har hele tiden kørt som normalt.

Bilister fanget i kø
Ekstra Bladet har talt med 34-årige Ninna Møller, der er en af dem, der har været fanget på Storebæltsbroen. Hun kørte sammen med tre andre, som har fundet hinanden gennem samkørselsordningen Go More.

- Vi kendte ikke hinanden på forhånd. Men det er rigtig hyggeligt, at vi har haft hinanden at snakke med. Og så har vi spist slik, fortæller hun.

De mødtes på Hellerup Station mod Fyn, og de fleste af dem skal hjem.

Nu er de glade for, at broen er åbne igen, men de har manglet lidt information undervejs.

- Der var ikke supergod information fra starten, og den der melding om, at der kommer information senere – så vil man hellere vide, at der eksempelvis går tre timer, fortæller hun.

- Den dér melding med, at der kommer information senere – så vil man hellere vide tre timer, siger hun.

Isklumper skabte problemer
Isen på broen opstod, da der var tøsne tidligere på dagen. Isklumperne faldet ned fra kabler og pyloner, som er op til 254 meter høje. Det var til fare for trafikken. Derfor så politiet sig nødsaget til at lukke broen.

- Hvis de ryger ned fra 80 til 100 meter, så er der tryk på, siger vagtchef Søren Østervig fra Sydsjællands Politi.

Isproblemer ofte opstår på store broer, når der har været sne og der senere kommer tøvejr, forklarer Lene Gebauer Thomsen, kommunikationschef ved Storebælt Sund Bælt. Temperaturen lå ifølge DMI og svingede omkring frysepunktet tirsdag formiddag.

Desværre er der ikke så meget andet at gøre end at vente på, isen smelter, så den ikke længere er til fare for bilisterne, siger Lene Gebauer Thomsen.

- Det er hovedkablerne, det hænger i. Vi kan ikke gå rundt derude, når det er så glat og vådt, siger hun.

Opdateres løbende...

Foto: Chris Christophersen, Royal Press Photo Samfund - 31. mar. 2015 - kl. 12:40 Trafikkaos: Kæmpekø ved Storebæltsbroen  

8 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere