Storken er kommet til Danmark: Der er bare ét problem

Årets første stork er landet i Danmark, men den kan komme i problemer på grund af kulden, vurderer ekspert

Årets første stork i Danmark landede lørdag aften i Bedsted nær Tønder, hvor den har overnattet i et træ ved kirken. Det skriver TV Syd.

Søndag formiddag sad den stadig i træet, hvor Lone Elise Andersen tog et billede af den frysende fugl.

Det er ifølge storkene.dk ikke uventet, der kommer storke nu. Allerede i slutningen af januar ankom de første storke til Slesvig-Holsten, og lige nu opholder der sig mellem 30-40 storke lige syd for grænsen.

- De seneste ti år er storkene kommet tidligere og tidligere. Årsagen er det milde vejr. Mange storke overvintrer ikke længere i Afrika men i Sydeuropa, hvor især Portugal og Spanien er yndede overvintringssteder. Det betyder, de kun skal flyve i en til to uger og ikke i cirka seks uger for at komme op til os, siger Jess Frederiksen fra storkene.dk til TV Syd.

Selv om kalenderen om få dage siger marts og dermed forår, så er det så koldt, at storken med stor sandsynlighed har brug for hjælp til at finde føde.

- Jeg er sikker på, den fryser. Det er en fugl, som ikke overlever særligt godt i kulde, og den har sikkert svært ved at finde føde, siger Jess Frederiksen.

Han fortæller, at man meget gerne må lægge føde ud til den i form af ferske fisk, pålægsrester eller, hvis nogen har adgang til daggamle kyllinger, vil det også være en lækkerbisken for storken.

- Man skal blot forsøge at kaste lidt mad ud på jorden i nærheden af, hvor man har set den sidde, siger Jess Frederiksen.

40 kommentarer
Vis kommentarer