Storken Tommy er død: Unger i livsfare

I en storkerede i Smedager i Sønderjylland er storke-mor nu alene tilbage

De to storke har dannet par i seks år. Her et foto fra reden i 2016. Arkivfoto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
De to storke har dannet par i seks år. Her et foto fra reden i 2016. Arkivfoto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Storke-mor sidder alene tilbage og ruger på sine æg.

Storke-far forlod nemlig reden i Smedager i Sønderjylland lørdag aften, men er ikke blevet set siden. Onsdag er han derfor blevet erklæret død, og eftersøgningen er indstillet, selvom man ikke har fundet den døde stork endnu.

Det skriver TV Syd.

Gennem seks år er storkeparret, som er navngivet Tommy og Annika, vendt tilbage til den samme rede i Smedager. Noget tyder dog på, at i år blev sidste år, hvor de begge var samlet.

Det er en kritisk situation for en stork, hvis den bliver efterladt alene med sine æg, fordi den i så fald ikke kan tage ud og finde mad. Der er også meget stor risiko for, at ungerne dør, efter de er kommet til verden - enten af sult, eller fordi moren er tvunget til at forlade redden.

Og der er snart unger i reden. Æggene forventes nemlig at klække om kort tid.

Får hjælp
Storkeeksperterne fra Storkene.dk har måttet træde til og fodre den rugende mor. Også her blev det dog til lidt af et drama, fordi Annika i første omgang blev skræmt væk, da de forsøgte at fodre hende.

- Skal man sige noget positivt, så havde det været noget møg, hvis det var sket for fire-fem år siden, fordi der ikke var så mange storke i omløb. Men nu vrimler det med storke i Danmark, ikke mindst i det sønderjyske.

- Derfor tror vi, at Annika får en mage igen. Måske ikke i år, men så næste år, hvor hun nok skal komme tilbage igen. Reden er hendes holdepunkt, forklarer formand Jess Frederiksen til TV Syd.

De dramatiske hændelser ved storkereden kan følges på TV Syds livestream fra reden, som kører direkte 24 timer i døgnet.

Følg med live her.