Storm i ferieparadis sender mand i druknedøden

Et vidne optog den tragiske hændelse. ADVARSEL: Stærke billeder

Hvad enten manden søgte sikkerhed eller blot proviant i bilen, blev det hans død, da vandmasserne greb fat. (Video: Privatoptagelser)

Myndighederne gik allerede fredag ud med en såkaldt 'orange advarsel', men det var først natten til lørdag, at vindhastighederne i Costa Blanca-området for alvor tog fart.

En kilde, Aftonbladet har talt med, befinder sig i området og beretter således om vindhastigheder på op til 25 meter per sekund i de tidlige søndagstimer.

Helt galt gik det i Finestrat, Benidorm, godt 30 kilometer fra det populære feriemål Alicante, hvor en mand lørdag formiddag blev fanget i de vandmasser, stormen har medført, og hevet med af strømmen og ud i havet. Manden, der angiveligt forsøgte at komme ind i sin bil, kunne intet stille op, da han først blev revet med, og døde senere, selv om to betjente - som optagelsen af episoden ovenfor viser - forsøgte at komme ham til undsætning.

Sekvensen blev filmet fra en balkon, hvorfra ophavskvinden kunne følge mandens tragiske færd ud i havet.

Redningsfolk nåede angiveligt at lede efter manden i en halv time, før de fandt hans lig.

De to betjente. (Screendump)
De to betjente. (Screendump)

Mandens nationalitet er ikke blevet offentliggjort, men det menes, at han boede i nærheden og anslås at være mellem 60 og 70 år.

En anden, 30-årig mand blev også dræbt, da han forulykkede i sin bil som følge af de kraftige vinde. Ifølge politiet lykkedes det manden at komme ud af bilen, inden han dog herefter druknede i vandmasserne.

Et stort antal hjemløse får hjælp på herbergerne, mens politi og brandvæsen arbejder på overtid som konsekvens af uvejret, skriver lokalmediet Alicante Press.

18 kommentarer
Vis kommentarer