Storm på vej mod Danmark: Her bliver det værst

DMI advarer mod voldsomt blæsevejr i dele af landet. Det kan sågar ende med en regulær storm på vestkysten, hvis vinden får fat

Fredag kom DMI med denne melding

Hvis du bor på den jyske vestkyst eller i Vendsyssel, så gælder det om holde fast på hue, handsker samt lørdagskyllingen.

DMI oplyser, at der kan være en storm på vej, og har derfor udsendt et varsel om risiko for vindstød af stormstyrke på op til 25-27 meter i sekundet.

Men ikke hele landet bliver ramt, som det ser ud lige nu. Det fortæller vagthavende meteorolog Mogens Rønnebæk til Ekstra Bladet.

- Vi har udsendt en varsel om risiko for vindstød af stormstyrke på hele den jyske vestkyst og i store dele af Vendsyssel, og senere lørdag aften kan det udvikle sig til en storm, siger Mogens Rønnebæk.

Ifølge den vagthavende meteorolog skal der først et frontsystem med en del regn forbi landet, men så kommer et nyt frontsystem, der indeholde de kraftige vindstød og den potentielle storm.

- Som det ser ud lige nu, så slipper resten af landet, siger Mogens Rønnebæk.

På sin hjemmeside skriver DMI, at vindstød af stormstyrke medfører, at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger.

Det blæsende vejr fortsætter søndag, hvor der kan komme endnu mere smæk på vinden og vindstødene.

- Et kraftigt lavtryk passerer søndag aften lige nord om Danmark. Det er på nuværende tidspunkt usikkert, hvor kraftigt lavtrykket bliver og den nøjagtige placering, men det bliver en blæsende søndag aften og nat