Storm truer: Her bliver det værst

Onsdag kan Danmark blive ramt af en storm. Specielt jyderne må berede sig på kraftigt blæsevejr

Sidst, stormen Urd rasede i Danmark, blev flere hjem sat under vand - blandt andet her hos Peter Lund.

Siden søndag har DMI varslet en mulig storm onsdag.

- Det ser ud til, at vi får et meget blæsende onsdagsdøgn. Det er med frisk vind op til hård kuling og vindstød af stormstyrke, siger vagthavende meteorolog hos DMI Anja Bodholt til Ekstra Bladet.

Lige nu ser det ud til, at det er jyderne, som bliver hårdest ramt af den kraftige vind.

- Det kan egentlig ramme i hele landet, men det bliver kraftigst ved Vestkysten og i den nordlige del af landet, siger meteorologen.

Se også: Ny storm truer Danmark: DMI har navnet klar

Mangler lidt
DMI har valgt et nyt navn til den mulige storm - denne gang et drengenavn med i - men de må vente lidt endnu med at afsløre det. Først når der ligger et endeligt varsel klar, kan instituttet offentliggøre navnet.

- Det er middelvinden, som skal være af stormstyrke, og der mangler vi stadig lidt endnu, siger Anja Bodholt.

- Det er stormende kuling og endnu ikke en reel storm.

Vandstanden stiger
Det er under en uge siden, at Danmark - og særligt den sydlige del af landet - blev ramt af en stormflod efter kraftigt stormvejr. Og onsdagens blæsevejr kommer også til at rykke lidt på vandstanden.

- I denne situation får vi også en forhøjet vandstand ved Vestkysten og måske også i Limfjorden, men ikke af samme kaliber. Vi forventer ikke, det er noget, som kan forvolde problemer de steder, siger meteorologen.

Et sommerhusområde ved Kolding torsdag i sidste uge. Stormrådet afgjorde, at der var stormflod langs hele den jyske østkyst syd for den gamle Lillebæltsbro. (Foto: Claus Bonnerup)
Et sommerhusområde ved Kolding torsdag i sidste uge. Stormrådet afgjorde, at der var stormflod langs hele den jyske østkyst syd for den gamle Lillebæltsbro. (Foto: Claus Bonnerup)
 

16 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere